Στην Καρδίτσα έφτασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Τον κ. Ανδρουλάκη υποδέχτηκαν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος και υποψήφιοι βουλευτές μπροστά στο νέο δημαρχείο (παλιό 1ο λύκειο) και από εκεί τον συνόδευσαν μέχρι την πλατεία Δικαστηρίων όπου αυτή την ώρα μιλά σε συγκέντρωση φίλων και μελών του κόμματος.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε βαρύτητα στο υψηλό κόστος παραγωγής που ταλαιπωρεί τους αγρότες εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, προτείνοντας λύσεις για την ανακούφισή τους. «Προτείναμε να μηδενιστεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο για όσο διαρκέσει η κρίση». Επιπλέον, μίλησε και για την υπόθεση των κόκκινων δανείων, λέγοντας ότι «ότι η δική μας παράταξη στην πιο σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την πρώτη κατοικία. Γι’ αυτό, προτείνουμε καμία σπιθαμή ελληνικής αγροτικής γης να μην πλειστηριαστεί από τα funds. Επιθυμούμε καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας», τόνισε.

Αργότερα, ο κ. Ανδρουλάκης στάθηκε στο διάλογο ιδεών και όχι στις φθηνές συγκρούσεις μεταξύ των παρατάξεων που οδηγούν σε αδιέξοδο. «Στον αγώνα της εξουσίας, χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό ήθος. Χάθηκαν δισεκατομμύρια για πολλά χρόνια, εις βάρος των νέων που έχουν λιγοστές ευκαιρίες και να επιλέγουν τελικά το εξωτερικό. Αλήθεια, βάλαμε άραγε μυαλό με τις πρακτικές που οδήγησαν στην κυπριακή τραγωδία, μετά τα λάθη που έγιναν την περίοδο της Μεταπολίτευσης; Είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει στημένο παρακράτος υποκλοπών το 2023. Ένας δήθεν φιλελεύθερος πρωθυπουργός που έκανε ότι μπορεί για να συγκαλύψει τον ανιψιό του και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Γι’ αυτό, στις 21 Μαΐου όλοι μαζί για ισχυρή απόφαση αλλαγής για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, μια ισχυρή πολιτική παράταξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα «Νέος Αγών»