Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον πλησιάζει (15-24/7) και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν 12 αθλήτριες με στόχο κάποιες να ανέβουν στο βάθρο και κάποιες να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Μεταξύ των αθλητών/τριών της αποστολής συμμετέχουν και τα δύο ‘’δικά’’ μας παιδιά,η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. Οι δύο Καρδιτσιώτες πρωταθλητές θα εκπροσωπήσουν για άλλη μία φορά τη χώρα σε μία μεγάλη διοργάνωση, στο άθλημα του Βάδην. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έχει την 5η καλύτερη επίδοση από τις διαγωνιζόμενες αθλήτριες στα 35χλμ βάδην μετά το εξαιρετικό 2:47:48 που σημείωσε στα Μέγαρα τον περασμένο Ιανουάριο και έχει αποδείξει ότι μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς και γιατί όχι να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

Με την καλύτερη επίδοση σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα συμμετέχει η Κινέζα Σενζίε Κιεγιάνγκ με 2:43:06, ενώ τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, μπροστά από την Ντρισμπιώτη, τον έχει η Γιαπωνέζα Σερένα Σονόντα με 2:45:48. Ωστόσο και οι τέσσερις που έχουν καλύτερη επίδοση από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη φέτος στο 35αρι, έχουν δηλωθεί και στο 20αρι και θα κάνουν την επιλογή τους λίγες μέρες πριν από τους αγώνες.

Ωστόσο η Καρδιτσιώτισσα αθλήτρια έχει δείξει ότι είναι σε καλή κατάσταση και μαχήτρια και φυσικά θα παλέψει για το καλύτερο. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ με 2.39.43 φετινό ρεκόρ θα προσπαθήσει να κάνει μία αξιόλογη εμφάνιση απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους του. Ο Καρδιτσιώτης πρωταθλητής προετοιμάστηκε και σε καλή κατάσταση, αλλά τα 35 χλμ βάδην είναι ένα απρόβλεπτο αγώνισμα. Πολλά θα κριθούν από τις συνθήκες που θα επικρατούν εκείνο το διάστημα στην περιοχή αλλά και την επιλογή των διπλοθεσιτών αθλητών (20 χλμ και 35 χλμ). ‘Οπως και να’χει ο Παπαμιχαήλ είναι έτοιμος να δώσει τη δική του ‘’μάχη’’ και να παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.