Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για τη διαμόρφωση του “Πάρκου των Δεινοσαύρων” που θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Παυσιλύπου για έναν περίπου μήνα.

Ολα δείχνουν ότι η πρωτοβουλία που ανέλαβαν το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο της Καρδίτσας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ο Δήμος Καρδίτσας θα έχει μεγάλη απήχηση όχι μόνο στη Θεσσαλία, αλλά σε πολλες περιοχές της χώρας. Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από το ενδιαφέρον που υπάρχει και τις κρατήσεις που γίνονται για οργανωμένες και όχι μόνο, ξεναγήσεις στο πάρκο.

Η έκθεση 

Εν τω μεταξύ από την ερχόμενη Δευτέρα θα φτάσουν τα εκθέματα και σταδιακά θα αρχίσουν να στήνονται στο παρκο του Παυσιλύπου ώστε να οριοθετηθεί ο επισκέψιμος χώρος. Υπολογίζεται ότι το στήσιμο της έκθεσης θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις ημέρες και εκτιμάται ότι όλα θα είναι έτοιμα για τα εγκαίνια του πάρκου την Παρασκευή 28 Απριλίου.

Τα εκθέματα θα είναι:

1. Βραχιόσαυρος: 10μ μήκος, 6μ ύψος, 2μ πλάτος

2. Τρικετάτωψ: 6μ μήκος, 1,5μ ύψος, 1,2μ πλάτος

3. Ράπτορας στο κλουβί: 1,8μ μήκος, 3μ ύψος, 1,2μ πλάτος

4. Κρυολοφόσαυρος μαζί με το θήραμα : 1,7μ μήκος, 3μ ύψος, 1μ πλάτος

5. Γουερχόσαυρος με κορμό Δέντρου: 5μ μήκος, 2,5μ ύψος, 1,2μ πλάτος

6. Διλοφόσαυρος: 3μ μήκος, 2μ ύψος, 1,2μ πλάτος

7. Βαρυονύξ: 4μ μήκος, 2μ ύψος, 1μ πλάτος

8. Ιγκουανόδοντας (1+2 μικρά): 4μ μήκος, 1,8μ ύψος, 2μ πλάτος

9. Οβιράπτορας με αυγά: 2,5μ διάμετρος, 1μ ύψος,

10. Πτερόσαυρος με φωλιά: 1,5μ ύψος, 2,90μ άνοιγμα φτερών

11. Αγκυλόσαυρος: 6μ μήκος, 1,5μ ύψος, 1,2μ πλάτος.

Το πάρκο

Η γνωριμία με τους γιγαντιαίους δεινόσαυρους που κυριαρχούσαν στη Γη κατά τον Μεσοζωικό αιώνα γίνεται μέσα στο Παυσίλυπο, με μια μοναδική περιήγηση ανάμεσα σε πελώρια εκθέματα, φυτά, βράχους και απολιθώματα που ταξιδεύει τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή.

Όλα τα εκθέματα που θα βρίσκονται σε διαφορετικά και επίκαιρα σημεία του πάρκου είναι ρομποτικά, με εντυπωσιακές κινήσεις, χρώματα, υφές και επιβλητικούς ήχους, που σε συνδυασμό με τη διακόσμηση του χώρου, δημιουργούν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται στον πραγματικό κόσμο όπου ζούσαν αυτά τα εντυπωσιακά προϊστορικά ζώα.

Με τον σχεδιασμό της αυτή η ξεχωριστή έκθεση δεινοσαύρων υπερβαίνει το στάδιο της απλής παρουσίασης ηρώων, ονομάτων, εικόνων, ιστοριών και σκηνογραφίας και περνάει στη φάση της συνεκτικής εμπειρίας. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα γνωρίσουν και θα «δουν» τους τεράστιους και αγαπημένους δεινόσαυρους, όπως ποτέ μέχρι σήμερα μέσα από βιβλία, ταινίες, παραμύθια, κινούμενα σχέδια, εκπομπές και κόμικς.

Από την αρχή μέχρι το τέλος της περιήγησης του ο επισκέπτης παρακολουθεί και συμμετέχει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην εποχή των δεινοσαύρων.

Ουσιαστικά το κοινό ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στον χώρο, θα έχει έντονη την αίσθηση ότι έμαθε πολλά, ενδιαφέροντα, νέα και σημαντικά πράγματα.