Το 90% των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον «Ιανό» στο Ν. Καρδίτσας έχει λάβει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις, σύμφωνα με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τριαντόπουλος μιλώντας στη «Θεσσαλία Τηλεόραση» επισήμανε ότι συνολικότερα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των πληρωμών για πάνω από το 80% των φακέλων που έχουν υποβληθεί.

«Για όσες αποζημιώσεις δεν έχουν ακόμη δοθεί, είναι διότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπολείπεται κάποιο ακόμη έγγραφο για να δρομολογηθούν. Λόγου χάρη κάποιες επιχειρήσεις δεν είχαν άδεια λειτουργίας, οπότε αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο στο να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις», σημείωσε ο κ. Τριαντόπουλος.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός ανέφερε: «εντοπίζονται προβλήματα όπως λάθη στους τραπεζικούς αριθμούς IBAN, αλλά και το ότι αρκετοί πολίτες έχουν το ίδιο όνομα και επίθετο. Πάντως εδώ και καιρό για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης, πραγματοποιούνται επιτόπιες συναντήσεις μεταξύ στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών και τις Περιφέρειας. Το 90% των αποζημιώσεων έχουν προχωρήσει που αφορούν τις επιχειρήσεις της Καρδίτσας», κατέληξε.