ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Απολύτως εύστοχη και άμεση ήταν η αντίδραση της Αναγέννησης για το αίσχος που πάνε να διατηρήσουν από τη super league! Απολύτως φυσιολογική και η προσωπική δήλωση του Δημήτρη Παπαδημητρίου που ακολούθησε με την οποία καθιστά σαφές πως αν δεν αλλάξει αυτή η ντροπή, θ’ αποχωρήσει από την ομάδα και το ποδόσφαιρο.

Για ποιο λόγο άλλωστε να παραμείνει κάποιος στα ηνία μιας ομάδας που θα επιδιώξει να έχει πρωταγωνιστική πορεία; Για να βάλει ένα σκασμό λεφτά και να τα παίξει στο τέλος στο… μπαρμπούτι;

Άμα έχει όρεξη για τζόγο δεν πάει καλύτερα σ’ ενα καζίνο με ωραία συντροφιά να περάσει και καλά; Για ποιο λόγο να τα δώσει τα λεφτουδάκια του στο ποδόσφαιρο; Για να έχουν μισθούς τα διάφορα τρωκτικά που κυκλοφορούν στο χώρο; Για να παριστάνουν τους προέδρους οι Λεουτσάκηδες και τους αρχιδιαιτητές οι Κλάτεμπεργκ;

Για ποιο λόγο να σχεδιαστεί μια ομάδα για άνοδο σε μια διοργάνωση που ούτε καν ο πρωταθλητής ανεβαίνει κατηγορία; Για ποιο λόγο, εν τέλει, να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι ένα τέτοιο γελοίο πρωτάθλημα;

Συμφωνώ χίλια τα εκατό με τη δήλωση του προέδρου της Αναγέννησης. Αν διατηρηθεί αυτή η ντροπή που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, φυσικά και πρέπει το ταχύτερο να τα βροντήξει και να φύγει για ν’ ασχοληθεί με κάτι πιο σοβαρό!

Ό,τι ακριβώς έκαναν οι διοικούντες την Βέροια που μάλιστα έφαγαν και καλό “παπά” φέτος ότι θα τους βοηθήσουν ν’ ανέβουν σ’ αυτές τις συνθήκες! Τώρα τον “παπά” απ’ ο,τι παρατηρούμε πρέπει να τον τρώει ο Πανσερραϊκός που την ώρα που προέκυψε όλο αυτό το αίσχος με την προκήρυξη της super league, ανακοινώνει μεταγραφές!

Θα έχει λάβει κι αυτός διαβεβαιώσεις ότι θα βοηθηθεί από τον Βορρά που ελέγχει στην παρούσα χρονική περίοδο την ΕΠΟ. Τις ίδιες όμως διαβεβαιώσεις μπορεί να έχουν κι άλλοι, όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος όπου την άνοδο πήρε τελικά ο Κομπότης και οι Μπίκηδες έμειναν με σουβενίρ τη φωτογραφία του Δερμιτζάκη!!!

Σε στοιχειωδώς σοβαρές συνθήκες διοργάνωσης η φετινή super league 2 θα ήταν ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα! Με αγωνία, σπουδαία ματς και κόσμο. Αν δηλαδή οι θέσεις ανόδου ήταν τουλάχιστον δύο από κάθε όμιλο, σκεφτείτε πόσο μεγάλο ενδιαφέρον θα συγκέντρωνε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Με το έκτρωμα όμως των “σουπερλιγκάτων” που έκαναν “πριβέ” το ποδόσφαιρο, οι τελευταίες δέκα αγωνιστικές ήταν μια ανάλατη σούπα και τα λεφτά που έβαλαν οι διοικήσεις των ομάδων που πρωταγωνίστησαν από την αρχή μέχρι το τέλος πήγαν όλα στο μαύρο πηγάδι!

Για ποιο λόγο να ξαναρίξουν άλλα τόσα εκεί τη νέα σεζόν; Για να τους κάνουν ενδελεχή κριτική, ανάλυση και συστάσεις τα διάφορα “rafale” του διαδικτύου για τις μεταγραφικές κινήσεις;

Σε ποιο σινεμά το παίζουν αυτό το έργο να πάμε να το δούμε κι εμείς;

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Αρκετοί ήταν οι φίλοι που μετά τη δημοσιοποίηση της προσωπικής δήλωσης του προέδρου της Αναγέννησης περί αποχώρησης αν δεν αλλάξει η προκήρυξη της super league, μας ρωτούσαν αν το εννοεί! Τους παραπέμψαμε στον ίδιο τον πρόεδρο, καθώς αυτός έκανε τη δήλωση κι αυτός ξέρει πολύ καλύτερα από τον καθέναν αν ισχύει ή όχι η θέση που διατύπωσε. Προσωπικά πιστεύω ότι φυσικά και το εννοεί. Δηλαδή κάτω από τέτοιες συνθήκες να καθίσει να κάνει τι;  Βέβαια παρακολουθώντας την ειδησεογραφία διαπιστώσαμε ότι η μοναδική ομάδα που αντέδρασε και διατύπωσε μια δημόσια άποψη τόσο με επίσημη ανακοίνωση όσο και με δήλωση του προέδρου της ήταν η Αναγέννηση! Οι υπόλοιποι της super league 2 ήπιαν το… αμίλητο νερό! Αρα εδώ το πράγμα είναι πολύ βαθύτερο και πολύ πιο δυσάρεστο…

Δεν χαμπαριάζουν

Και είναι πιο δυσάρεστο διότι επιβεβαιώνονται τα γραφόμενα της στήλης ότι οι περισσότερες διοικήσεις ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της super league 2 δεν τους καίγεται καρφί για το πόσοι θα ανεβαίνουν! Αλλα σχέδια προφανώς εξυπηρετούν. Οπότε και να μην βγαίνει κανένας δεν χαμπαριάζουν. Θα στηρίζουν αυτή την παράνοια που μάλλον τους θρέφει με άλλους τρόπους!

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι δεν ενδιαφέρονται για σοβαρές διοργανώσεις, ούτε βεβαίως για τη βελτίωση των συνθηκών και την πρόοδο του αθλήματος. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κάνουν καμια αρπαχτή! Αν ενδιαφέρονταν με όλα αυτά τα αίσχη που αποφασίζονται θα ήταν όλοι στα κάγκελα και θα είχαν δυναμικές αντιδράσεις.

Εδώ δεν μιλάει κανείς! Θα βγει ο Λεουτσάκος να κλάψει λίγο και να κάνει λόγο για αδικίες και στη συνέχεια όλα θα πάρουν το δρόμο τους όπως και πέρσι!

Ε, μέσα σ’ ένα τέτοιο άθλιο περιβάλλον με διοικήσεις φαντάσματα και ομάδες που δεν έχουν καν λόγο ύπαρξης, ποιος ο λόγος ν’ ασχοληθεί κάποιος σοβαρά και να συνεχίζει να βάζει τα λεφτά του;

—————————

«Το δίκαιο δεν είνανι τίποτα άλλο παρά το συμφέρον του ισχυρού»

Πλάτων – αρχαίος φιλόσοφος