Στο δημοτικό συμβούλιο παρενέβησαν εκπρόσωποι των υγειονομικών σε αναστολή εργασίας στο Ν. Καρδίτσας και της πρωτοβουλίας των πολιτών για την κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ στους πολίτες άνω των 60 ετών, θέτοντας το ανθρωπιστικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν.

Η κ. Ζωή Βαϊοπούλου εκ μέρους των υγειονομικών σε αναστολή έκανε λόγο για «πρωτόγνωρες καταστάσεις» που βιώνουν εδώ και 11 μήνες, με την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να επιμένει να τους κρατά μακριά από τη δουλειά τους. «Η κοινωνία είναι στο πλευρό μας» είπε μεταξύ άλλων και εξέφρασε την επιθυμία να σταθεί το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλευρό τους. Επίσης μίλησε και η κ. Μπαλάσκα από τους υγειονομικούς, ενώ από την πλευρά της πρωτοβουλίας των πολιτών το λόγο πήρε η κ. Ρένα Παλιούρα.

Εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας μίλησε ο γιατρός κ. Θανάσης Πασσιάς λέγοντας ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει τους υγειονομικούς σε αναστολή, λέγοντας ότι τον προσβάλει το να υπάρχουν άτομα που να λένε χωρίς λόγο ότι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κώστας Παπαλός, σημείωσε ότι καταλαβαίνει πως από ανθρωπιστικής πλευράς υπάρχει ένα πρόβλημα. Από την άλλη διερωτήθηκε αν το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να πάει κόντρα με την συγκροτημένη ελληνική πολιτεία.

Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Βασίλης Κρανιάς, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εμείς δεν θεωρούμε ότι είναι παραλογισμός αυτά που γίνονται, αλλά ένας εκβιασμός της κυβέρνησης, επίδειξη πυγμής για να περάσει όχι τις αναστολές αλλά μια ολόκληρη πολιτική αντιλαϊκών μέτρων». Ζήτησε την έκδοση ενός ψηφίσματος για την επιστροφή των υγειονομικών στη δουλειά τους και την ανάκληση των προστίμων όσων δεν εμβολιάστηκαν.
Ο κ. Ηλίας Σχορετσανίτης μίλησε για στυγνό εκβιασμό από το κράτος και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους υγειονομικούς. Ο κ. Κώστας Ξυλομένος μίλησε για παλινωδίες της κυβέρνησης, εκφράστηκε υπέρ του εμβολιασμού. Ωστόσο σημείωσε ότι παρά τις διφωνίες που έχει, θεωρεί βαθιά αντιδημοκρατικό να βρίσκονται οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί χωρίς δουλειά για 10 μήνες.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Αριστοτέλης Σπάνιας και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας ανέφερε ότι δεν ένιωθε υποχρεωμένος για το αν θα έπρεπε να αποδείξει τη συμβολή και τη χρησιμότητα των εμβολίων. Πρόσθεσε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος έχει ποσοστό εμβολιασμένων 99%, λέγοντας ότι οι συνάδελφοί του έκαναν το σωστό. Χαρακτήρισε λάθος τη συζήτηση που έπρεπε να έχει το χαρακτήρα του ανθρωπιστικού σκέλους. Επίσης τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Σωτήρης Αντωνίου, Κώστας Γκαβογιάννης, Παναγιώτης Μαντζιάρας.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Βασίλης Τσιάκος, ανέφερε ότι ζούμε σε μια εποχή με πολλές ακρότητες. Πρόσθεσε ότι δεν είμαστε δύο στρατόπεδα, αλλά μια κοινωνία, αυτή της Καρδίτσας. Μίλησε για σεβασμό στην απόφαση του καθενός αναφορικά με το τί θα κάνει με την υγεία του, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει διάθεση λαϊκισμού από ορισμένους καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Κάλεσε το σώμα να προσεγγίσει το ζήτημα κοινωνικά, καθώς υπάρχουν συμπολίτες που δεν μπορούν να πάρουν γάλα στα παιδιά τους.

«Να βρούμε μια κοινή συνισταμένη και στη λογική του να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους» είπε μεταξύ άλλων και πρότεινε να γίνει μια διαπαραταξιακή επιτροπή για να προσεγγίσει το θέμα κοινωνικά και ανθρωπιστικά και συμφώνησε με την ανάκληση και κατάργηση των προστίμων. Αποφασίστηκε η επιτροπή να έρθει σε συνεννόηση και να βγει ένα κοινό ψήφισμα εντός των επόμενων ημερών.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.