«Πλιάτσικο» για τρίτη φορά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο σημειώθηκε στις ανοίκιαστες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ξενώνα της Καστανιάς.

Ο Ξενώνας παραμένει ανοίκιαστος επί σχεδόν ένα 10μηνο, όπως ανέφερε στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γιάννης Γεροντόπουλος και για ακόμη μια φορά (τρίτη σε διάστημα ενός έτους) άγνωστοι τον διέρρηξαν, αφαιρώντας και καταστρέφοντας αντικείμενα. Ήδη έχει απευθύνει στην Αστυνομία, ενώ ζητά από τη Δημοτική Αρχή τη λήψη μέτρων ασφαλείας (κάμερες και συναγερμό).

Ο κ. Γεροντόπουλος σημειώνει: «Με ιδιαίτερη θλίψη, οργή και αγανάκτηση ανακοινώνω ότι κάποια ανθρωπάκια που έμαθαν στη ζωή τους να κινούνται την νύχτα και να κερδίζουν τα βρόμικα χρήματά τους κλέβοντας, λεηλατώντας και καταστρέφοντας ξένες περιουσίες, διέρρηξαν για μια ακόμη φορά τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού ξενώνα Καστανιάς, αφαιρώντας και καταστρέφοντας διάφορα αντικείμενα από τον εσωτερικό του χώρο.

Η μανία καταστροφής και αρπαγής των πλιατσικολόγων υπήρξε τέτοια που πέραν των άλλων αντικειμένων που αφαίρεσαν όπως: φωτιστικά, κρεβατοκάμαρες, στρώματα, καθρέφτες, καρέκλες, ξήλωσαν γκρέμισαν και πήραν ακόμη και τα δύο τζάκια από της δύο σουίτες των δωματίων, καθώς επίσης και τα σιδερένια κιγκλιδώματα από τα εξωτερικά παράθυρα του ξενώνα.

Έγινε άμεση ενημέρωση των υπευθύνων της Δημοτικής αρχής καθώς και του τμήματος ασφαλείας Καρδίτσας που ήλθε άμεσα και κατέγραψε το γεγονός για το ως άνω συμβάν, και το θέμα πήρε το δρόμο της διερεύνησης και εξιχνίασης από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας και την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Μετά τήν οριστική και επακριβή καταγραφή και καταμέτρηση των αντικειμένων που εκλάπησαν ο πρόεδρος σε συνεργασία με την νομική υπηρεσία του Δήμου θα καταθέσουν σύντομα μηνυτήρια αναφορά στην Ελληνική Δικαιοσύνη κατά αγνώστων.

Το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ξενώνα βρίσκονται έξω από το χωριό καθιστά πολύ δύσκολη την εποπτεία και τον επαρκή έλεγχο αυτών. Καθώς τα φαινόμενα κλοπών έχουν αυξηθεί επικίνδυνα στην Κοινότητά μας τελευταία, πιστεύω ότι η Δημοτική αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος θα πράξουν τα δέοντα και θα πάρουν άμεσα τις απαιτούμενες αποφάσεις για τη διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, τοποθετώντας κάμερες ελέγχου και συναγερμό ασφαλείας στον Ξενώνα Καστανιάς».