Στο... μικροσκόπιο η επόμενη «λευκή νύχτα», οι εκπτώσεις δεν «ζέσταναν» την αγορά της Καρδίτσας

Επίσπευση των εργασιών ανακατασκευής ζητούν οι έμποροι στον κεντρικό πεζόδρομο

Τη διοργάνωση της επόμενης «λευκής νύχτας» βάζει στο… μικροσκόπιο η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Ο προσανατολισμός του εμπορικού συλλόγου είναι να διοργανωθεί η «λευκή νύχτα» τον ερχόμενη Μάιο ή από τον Σεπτέμβριο. Στην επόμενη συνεδρίαση, το Δ.Σ. Του Συλλόγου αναμένεται να οριστικοποιήσει την ημερομηνία της διοργάνωσης που έχει υλοποιηθεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην τοπική αγορά.

Εκπτώσεις
Την ίδια ώρα, απομένουν λίγες ημέρες για την ολοκλήρωση των χειμερινών εκπτώσεων, τα αποτελέσματα των ποίων είναι πολύ κατώτερα του αναμενόμενου για τους Καρδιτσιώτες έμπορους. Όπως ανέφερε στον «Νέο Αγώνα» ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Δημήτρης Τσεκούρας, η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική έως τώρα και οι τζίροι κυμάνθηκαν αρκετά κατώτερα του αναμενόμενου επίπεδα, παρά τις σημαντικές εκπτώσεις που προσέφεραν οι έμποροι. Υπάρχουν προσδοκίες ότι οι ημέρες αυτές μέχρι το τέλος του μήνα μπορεί να κινηθεί η αγορά. Ωστόσο είναι περιορισμένες εξαιτίας της απουσίας εισοδήματος από τους αγρότες, μετά και τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου.

Κεντρικός πεζόδρομος
Τέλος την επίσπευση των εργασιών ανακατασκευής του κεντρικού πεζοδρόμου Στ. Λάππα ζητούν οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στο σημείο. Η εξέλιξη των εργασιών έχει επιφέρει δυσμενείς συνέπειες στην κίνηση των καταστημάτων, ορισμένα εκ των οποίων έχουν πτώση του τζίρου ακόμη και 60%. Μάλιστα από τον εργολάβο έργο υπήρχε δέσμευση παρουσία των εμπόρων ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο σημείο έως το τέλος Φεβρουαρίου, την οποία περιμένουν να υλοποιήσει.