Άρωμα…Καρδίτσας και μάλιστα έντονο έχει το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ καθώς τις δυο από τις 30 θέσεις του κατέλαβαν δυο Καρδιτσιώτες αυτοδιοικητικοί.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β.Τσιάκος και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, πρώην Δήμαρχος κ. Δημ. Τσιαντής κατάφεραν να εκλεγούν στο ανώτατο όργανο των αυτοδιοικητικών καταλαμβάνοντας μάλιστα πολύ καλές θέσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιάκος που συμμετείχε στις εκλογές με τον συνδυασμό «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου απέσπασε 155 ψήφους καταλαμβάνοντας μάλιστα την πέμπτη θέση, αφήνοντας πίσω του δημάρχους μεγάλων δήμων. Σε δήλωσή του ο κ. Τσιάκος σημείωσε: “Θα ήθελα να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια στον επικεφαλής Λάζαρο Κυρίζογλου αλλά και σε όλους τους συνυποψηφίους του Αυτοδιοικητικού συνδυασμού μας, για την μεγάλη νίκη που πέτυχε η παράταξη μας, στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ στην ΚΕΔΕ. Το γεγονός ότι κατακτήσαμε τις 20 απο τις 30 έδρες του Συμβουλιου, δείχνει και την απήχηση που είχε ο συνδυασμός “Συγχρονοι Ισχυροί Δήμοι” μεταξύ των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων που προσήλθαν απο όλη την Ελλάδα για να ψηφίσουν.

Επίσης θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστησω τους συναδέλφους Δημάρχους και Δημ. Συμβούλους όλης της χώρας, που με εξέλεξαν και πάλι στο νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και μάλιστα δίνοντας μου τη πέμπτη θέση.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη. Δεσμεύομαι στο νεο Δ.Σ. να εκπροσωπήσω με όλες μου τις δυνάμεις τα συμφέροντα της Αυτοδιοίκησης”.

Ο κ. Τσιαντής κατήλθε στις εκλογές με τον συνδυασμό ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΡΑ με επικεφαλής τον Δημαρχο Αθηναίων Χαρη Δούκα και λαμβάνοντας 98 ψήφους είναι ο πρώτος σε ψήφους του συνδυασμού του. Ο κ. Τσιαντής δήλωσε:

“Για 6η συνεχόμενη φορά ,επανεκλέχτηκα στο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με την Παράταξη «Αυτοδιοίκηση ΤΩΡΑ».

Η τιμή στο πρόσωπο μου από τους εκπροσώπους των Δήμων όλης της χώρας είναι τεράστια καθώς με ανάδειξαν παράλληλα και στην Πρώτη Θέση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω κατά αρχήν το Χάρη Δούκα για την εμπιστοσύνη που με περιέβαλε. Επίσης να ευχαριστήσω τους δεκάδες Δημάρχους και Δημ.Συμβούλους απ’ ολη την Ελλάδα που δυναμικά και συγκινητικά με στήριξαν Θα συνεχίσω απλά να κάνω αυτό που επι 30 αυτοδιοικητικά έτη κάνω:

ΙΣΧΥΡΟ και ανιδιοτελή ΑΓΩΝΑ, για μια ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ακηδεμόνευτη κομματικά, οικονομικά και διοικητικά αυτοτελή, παράγοντα ανάπτυξης και ευημερίας για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες”.

Σημειώνεται ότι υποψήφιος ήταν και ο πρωην Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θ. Σκάρλος ο οποίος όμως δεν εξελέγη.