Στο Υπουργείο μεταβιβάζονται τα αιτήματα μετακίνησης κατοίκων από τη Μεταμόρφωση και το Βλοχό (φωτο & βίντεο)

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΛΑΜΑ ΤΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ

Στο αρμόδιο Υπουργείο θα μεταβιβάσει ο Δήμος Παλαμά τα αιτήματα για μετακίνηση κατοίκων των πλημμυρόπληκτων τοπικών κοινοτήτων Μεταμόρφωσης και Βλοχού σε ασφαλέστερο σημείο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά, η οποία έγινε παρουσία κατοίκων και των δύο κοινοτήτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το αίτημα της μετακίνησης για την πλειοψηφία των κατοίκων της Μεταμόρφωσης, με βάση την απόφαση – εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου. Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί ένα είδος άτυπου δημοψηφίσματος με τη συμπλήρωση υπεύθυνων δηλώσεων ύστερα από δύο γενικές συνελεύσεις των κατοίκων του χωριού. Με βάση τον αριθμό των υπεύθυνων δηλώσεων, με την υπό προϋποθέσεις μετακίνηση σε δημοτική έκταση μεταξύ Καλυβακίων – Παλαμά συμφωνεί περίπου το 90% των μόνιμων και μη μόνιμων κατοίκων.

Πάντως, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σακελλαρίου απεστάλη εξώδικο από δύο κατοίκους που διαφωνούν με τη διαδικασία της συνέλευσης και των υπογραφών. Διευκρίνισε όμως ότι το Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνει οποιαδήποτε απόφαση με γνώμονα την εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου.
Ομοίως, την υπό προϋποθέσεις μετακίνηση στο ίδιο σημείο ζητά και το 30% των κατοίκων του Βλοχού. Όπως τονίστηκε από εκπρόσωπο των κατοίκων αυτών, πρόκειται για περίπου 40 οικογένειες από τον κάτω Βλοχό, των οποίων πλημμύρισαν οι μοναδικές (ισόγειες) κατοικίες.
Όπως είπε ο Δήμαρχος, είχε ήδη επικοινωνία με το γραφείο του Πρωθυπουργού για το θέμα και με τον αρμόδιο Υπουργό. Τα αιτήματα θα μεταβιβαστούν, ενώ από εκεί και ύστερα εναπόκειται στην κεντρική διοίκηση η όποια απόφαση.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δυο θεμάτων τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Μεταμόρφωσης κ. Πέτρος Κοντογιάννης, εκπρόσωπος των κατοίκων του Βλοχού που ζητούν τη μετακίνηση, ο κ. Χρήστος Βαϊόπουλος και ο κ. Άρης Πολυγένης από τους συνδυασμούς της μειοψηφίας.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών