Διαθέσιμη στους λογαριασμούς των δικαιούχων είναι η συνδεδεμένη σκληρού σίτου από το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες τρέχουν προκειμένου να πιστωθούν μέχρι το βράδυ τα ποσά από τις συνδεδεμένες στα κτηνοτροφικά ψυχανθή, σανοδοτικά αλλά και τα όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση

Τα ποσά είναι διαθέσιμα σε όσους δικαιούχους διαθέτουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ ως συνήθως, οι υπόλοιπες τράπεζες θα ακολουθήσουν εντός 24ώρου.

Για το σκληρό σιτάρι η ενίσχυση ανέρχεται στα 5.8 ευρώ ανά στρέμμα, για τα κτηνοτροφικά φυτά 12 ευρώ και για τα ψυχανθή στα 7,5 ευρώ

Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στην καλλιέργεια σκληρού σίτου για το έτος ενίσχυσης 2022, καθορίζεται στα 5,8 ευρώ τo στρέμμα, σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε στο ΦΕΚ νωρίς το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.

Μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει εικόνα αναφορικά με την εξέλιξη της πληρωμής των de minimis σε κάστανα και μήλα, η οποία ήταν να πληρωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ για την Τετάρτη 12 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η πληρωμή αποζημιώσεων 50 εκατ. από τον ΕΛΓΑ καθώς επίσης και η πληρωμή de minimis για τα επιτραπέζια σταφύλια Καβάλας ύψους 1,2 εκατ. που αφορά 245 παραγωγούς όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της 11ης Απριλίου από τοπικό βουλευτή.

Ενδέχεται η πληρωμή να σηματοδοτήσει και την έναρξη των διαδικασιών πίστωσης και για τις υπόλοιπες έκτακτες κρατικές αποζημιώσεις που περιμένουν οι παραγωγοί πέραν του κάστανου και του μήλου, όπως είναι το ροδάκινο που λογικά θα πιστωθεί Μεγάλη Πέμπτη.