Βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο – Το μήνυμα του Τάσου Αρνιακού

Βροχερός θα είναι τελικά ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα τα τελευταία προγνωστικά όλων των μετεωρολόγων, αλλά και της ΕΜΥ και του meteo.

Καθ- όλη τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας θα υπάρχει αστάθεια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega Γιάννη Καλλιάνο, αναμένεται βελτίωση του καιρού τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη, με αρκετό ήλιο αλλά και κάποιες τοπικές βροχές άνευ σημασίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, δηλαδή σε περιοχές των Επτανήσων, της κεντροδυτικής Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, ενώ μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία και τη Θράκη. Νοτιάδες και σκόνη από την Αφρική θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 22-24°C.

Το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα κι όχι δυνατές, ασθενείς έως και μέτριας έντασης κυρίως σε περιοχές των βορείων Επτανήσων προς την Κέρκυρα και τους Παξούς, στην Ήπειρο και σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, από το ύψος της Λήμνου και νοτιότερα μέχρι την Κω και για λίγη ώρα ίσως στις ανατολικές Κυκλάδες.

Οι θερμοκρασίες στους 20 και 22 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα κι αλλού αναμένεται κατά περιόδους μουντός καιρός συννεφιασμένος, με κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό.

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα, με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας θα γίνει το ψήσιμο του οβελία, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Κυριακής του Πάσχα αναμένεται συννεφιασμένος ουρανός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μόνο στο Αιγαίο θα υπάρχουν κάποια ανοίγματα στον ουρανό, διαστήματα με πρόσκαιρη ηλιοφάνεια. Βέβαια περιμένουμε βροχές στις πιο κεντροδυτικές περιοχές της χώρας, βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους όπως στα Επτάνησα, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική ορεινή Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα κεντρικά και δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, περιοχές της κεντρικής και δυτικής Πελοποννήσου.

Για παράδειγμα, κάποιες από τις περιοχές που θα βρέχει τοπικά λίγο πριν το μεσημέρι ή λίγο μετά θα είναι: Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Φλώρινα, Κοζάνη, Γιαννιτσά, Πρέβεζα, Άρτα, Πάργα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Ναύπακτος, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα, Πύργος και Τρίπολη.

Προς το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα αναμένεται γενικότερα επέκταση των βροχοπτώσεων και σε υπόλοιπες περιοχές της χώρας στις κεντροανατολικές περιοχές, ίσως βρέξει για λίγη ώρα και σε περιοχές της Αττικής χωρίς μεγάλη πιθανότητα.

Η πρόγνωση καιρού από Αρναούτογλου, Κολυδά, Τσατραφύλλια, Αρνιακό

Από την πλευρά του, ο Τάσος Αρνιακός ανέφερε ότι την Κυριακή του Πάσχα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές βορειοδυτικές περιοχές όπως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Το μεσημέρι και το απόγευμα περιμένουμε βροχές και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και κυρίως στα ορεινά. Βροχές θα έχουμε και στα νησιά του βορείου Αιγαίου Λήμνο, Λέσβο, Σαμοθράκη, Χίο. Σε Κρήτη, Αιγαίο και Δωδεκάνησα δεν προβλέπονται φαινόμενα πέρα από συννεφιές. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά στους 15 με 17 βαθμούς, στις βορειότερες περιοχές από 17 μέχρι 19, στις κεντρικές από 19 έως 20 και στα νησιά από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

“Βάλτε το αρνί νωρίς” το μήνυμα του μετεωρολόγου του ΑΝΤ1…

Η πρόγνωση του καιρού για το Μεγάλο Σάββατο από τον Σάκη Αρναούτογλου, κάνει λόγο για αρκετά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Τις πρωινές ώρες της Κυριακής άστατος θα είναι ο καιρός στη δυτική Ελλάδα με μπόρες και καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα κινηθούν ανατολικότερα μέχρι τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Στερεά και την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, το βράδυ της Ανάστασης ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα αρχικά θα υπάρχει τοπική συννεφιά, αλλά βαθμιαία προβλέπονται βροχές στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα.

Η επιστροφή των εκδρομέων τη Δευτέρα του Πάσχα θα γίνει με πολλές βροχές και καταιγίδες.

“Παρακαλώ να φροντίσετε την Κυριακή του Πάσχα να έχετε έτοιμη κατασκευή για το ψήσιμο του οβελία. Μουσαμάς, τσίγκος, πέργκολα, μπαλκόνι είναι όλα αποδεκτά. Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα έχει βροχές και μάλιστα μπόλικες”, έγραψε στο Facebook και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.