Στροφή στο υγραέριο για τη θέρμανση παρατηρείται στην Καρδίτσα

Η ζήτηση υγραερίου αυξάνεται συνεχώς τόσο για θερμάστρες υγραερίου, η ζήτηση των οποίων εκτοξεύτηκε τα τελευταία δύο χρόνια, όσο και για την κεντρική θέρμανση των κατοικιών.

Είτε πρόκειται για μια εύκολη και οικονομική λύση στη θέρμανση όπως οι θερμάστρες υγραερίου, είτε για την κεντρική θέρμανση, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Το υγραέριο είναι γνωστό σε όλους μας εδώ και χρόνια με τη μορφή της φιάλης, την οποία χρησιμοποιούμε συχνά για το μαγείρεμα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το υγραέριο έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και στη θέρμανση.

Με τιμή χαμηλότερη από το πετρέλαιο και το ρεύμα, το υγραέριο αποτελεί τη συνηθέστερη επιλογή θέρμανσης σε περιοχές όπου δεν υφίσταται δημόσιο δίκτυο φυσικού αερίου ενώ πλέον με τις τιμές στα άλλα καύσιμα να έχουν εκτοξευθεί παρατηρείται μεγάλη στροφή από το φυσικό αέριο στο υγραέριο.

Οπως τονίζουν στο “ΝΑ” παράγοντες της αγοράς υγραερίου, στην Καρδίτσα φέτος η ζήτηση για υγραέριο είναι σημαντικά αυξημένη καθώς πολλοί Καρδιτσιώτες επιλέγουν πλέον αυτό το καύσιμο για τη θέρμανση των σπιτιών τους. Με την τιμή να διαμορφώνεται περίπου στα 0,63 ανά λίτρο είναι σαφώς πιο οικονομικό από κάθε άλλο καύσιμο.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα