Στην όμορφη ατμόσφαιρα που επικράτησε στο μεγάλο ματς με τον Παναθηναϊκό, στην αθρόα προσέλευση του κόσμου, αλλά και στην προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη στάθηκε ο προπονητής του ΑΣ Καρδίτσας Βαγγέλης Αγγέλου την Κυριακή το βράδυ.

Αναλυτικά τόνισε:

«Το παιχνίδι μπορεί να το δει κανείς από δύο πλευρές. Η μία πλευρά είναι η οργανωτική, καθώς η ομάδα φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό. Έγινε μία όμορφη ατμόσφαιρα με 2.500 κόσμο, σε μία πόλη 45.000 κατοίκων. Το να έχει η ομάδα 2.500 κόσμο στο γήπεδο, το να έχεις μία ακαδημία με 500-600 παιδιά, το να έχεις 200 θέσεις εργασίας σαν οργανισμός είναι κάτι πολύ σημαντικό και γι’αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους που δίνουν αυτή τη μάχη καθημερινά και πιστέψτε με είναι δύσκολη. Η άλλη πλευρά είναι το χτίσιμο μιας ομάδας που δοκιμάζεται από διάφορα προβλήματα κι από αγωνιστική απραξία. Τα προβλήματα είναι τραυματισμών και η αγωνιστική απραξία οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε κάνει μόνο ένα παιχνίδι σε ένα μήνα και δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε φιλικά στην ευρύτερη περιοχή. Οπότε, προσπαθούμε, μέρα με τη μέρα, μέσα από την προπόνηση και μέσα από τη συζήτηση να βρούμε ρυθμό, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο και στο μπάσκετ, ανέφικτο.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός είχε σίγουρα καλύτερο ρυθμό. Εμείς είχαμε σε αυτό το παιχνίδι ως στόχο να παίξουμε ένα μπάσκετ κατοχών, όπως δεν τα καταφέραμε στο Περιστέρι. Για εμάς, κατοχές σημαίνει ο αμυντικός προσανατολισμός, ο έλεγχος των ριμπάουντ και όχι τα λάθη. Στο 1ο ημίχρονο αποτύχαμε πλήρως, κάναμε μία προσπάθεια στο 2ο ημίχρονο και στο 3ο δεκάλεπτο είχαμε πάλι πρόβλημα με τα λάθη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια, γιατί είναι πραγματικά αντίξοες οι συνθήκες αγωνιστικά, αλλά παλεύουμε καθημερινά πάρα πολύ δυνατά. Αυτό που ξέρουμε και περιμένουμε είναι ότι ετοιμαζόμαστε να δώσουμε τη μάχη μας μέχρι το τέλος, όπου χρειαζόμαστε και τον κόσμο και το πολύ ωραίο αυτό περιβάλλον που υπάρχει και τη σύμπνοια και την αλληλεγγύη μεταξύ μας. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό».

Στο βίντεο που ακολουθεί η συνέντευξη τύπου που ακολούθησε του αγώνα του ΑΣΚ με τον Παναθηναϊκό.