Συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε διωκόμενο κτηνοτρόφο για τα αιολικά στη Νιάλα

ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Καρδίτσας καλείται να περάσει σήμερα (30/5) ένας κτηνοτρόφος στην περιοχή του Καρνοπίου των Αγράφων κοντά στον Άγιο Νικόλαο.

Οι εταιρείες που ενδιαφέρονταν για την εγκατάσταση αιολικών στη Νιάλα, κινήθηκαν νομικά εναντίον του συγκεκριμένου κτηνοτρόφου, για την αντίδρασή του στην τοποθέτηση ανεμολογικών ιστών το 2019. Να θυμίσουμε ότι για το συγκεκριμένο συγκεκριμένο αιολικό οι άδειε που είχαν προσκομίσει οι ενδιαφερόμενες εταιρείες ακυρώθηκαν από το Υπουργείο και επικυρώθηκαν από το ΣτΕ.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από τα Δικαστήρια παρουσία μελών του Δικτύου φορέων και πολιτών για την υπεράσπιση των γράφων και της ανοιχτής συνέλευσης ενάντια στα αιολικά στα Άγραφα.
«Ο αγώνας για την εγκατάσταση των αιολικών στη Νιάλα μπορεί να δικαιώθηκε όμως οι εταιρείες έχουν κάνει δικαστικές ενέργειες μηνύοντας πολίτες που είχαν εκφράσει από την αρχή την αντίθεσή τους.

Κατηγορούμενος είναι ένας κτηνοτρόφος της περιοχής που οι εταιρίες είχαν μπει παρανόμως για να εγκαταστήσουν ανεμολογικούς ιστούς μέσα στο μαντρί του. Είχε γίνει διαμαρτυρία από τον κτηνοτρόφο και τώρα οι εταιρείες θεωρούν ότι θίχτηκαν από τις ενέργειες του κτηνοτρόφου. Είναι αίολο το κατηγορητήριο γιατί ο κτηνοτρόφος είχε χίλια δίκια. Οι εταιρείες δεν είχαν κανένα δικαίωμα να μπούνε μέσα και μάλιστα ήταν σε περιοχή natura σε περίοδο αναπαραγωγής που απαγορεύεται οποιαδήποτε ενέργεια.

Είναι κι άλλοι κατηγορούμενοι για τα συγκεκριμένα αιολικά που θεωρούμε ότι τα κατηγορητήρια είναι κατασκευασμένα. Η προστασία των Αγράφων είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα» ανέφερε σε δήλωσή του ο Χρήστος Φασούλας εκ μέρους του Δικτύου.

Επίσης σε ανακοίνωσή της η συνέλευση ενάντια στα αιολικά στα Άγραφα αναφέρει:«Η τακτική αυτή της τρομοκράτησης και την εξόντωσης, συμπληρώνεται και με τις άλλες δύο δίκες τον Νοέμβριο του 2024 και τον Γενάρη του  2025 ,που προέκυψαν από διώξεις αγωνιστών στις συγκεντρώσεις υπεράσπισης του Τυμπάνου Αργιθέας» σημειώνει και προσθέτει: «Εδώ και τώρα απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος όσων  υπερασπίζονται τα Άγραφα και τη φύση και καλούμε όλο τον λαό να συμπαραταχθεί σ’ αυτόν τον αγώνα. Αλληλεγγύη και αγώνας με όλους όσους οργίζονται στο άδικο και αγωνίζονται για ζωή, γη και ελευθερία».