Για άλλη μια φορά το σπουδαίο κορίτσι του βάδην της Καρδίτσας, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, έκανε έναν συγκλονιστικό αγώνα και έφθασε σε έναν θρίαμβο σε παγκοσμίου εμβέλειας διοργάνωση!!!

Η Καρδιτσιώτισσα πρωταθλήτρια και μακράν η καλύτερη Ελληνίδα βαδίστρια, είχε στόχο να κάνει μια σπουδαία εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ορεγκον και στον τελικό των 35χλμ και με ατσαλένια θέληση τα κατάφερε με εμφατικό τρόπο ξεπερνώντας μεγαθήρια του πλανήτη!

Τερμάτισε στην 4η θέση, με ένα συγκλονιστικό ντεμαράζ και πέτυχε έναν πραγματικό θρίαμβο!

Είναι χαρακτηριστικό πως η Κινέζα Λι που είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα, τερμάτισε πολύ πιο πίσω από την Καρδιτσιώτισσα!

Πρώτη αναδείχθηκε η Γκαρσία Λεον από το Περού, δεύτερη η Ντιέμπλο από την Πολωνία και τρίτη η Κιγιάνκ από την Κίνα.

Η κούρσα ήταν επίπονη και γρήγορη. Η Αντιγόνη μπήκε από την αρχή στο  γκρουπ των πρωτοπόρων αθλητριών. Μάλιστα πέρασε στην τέταρτη θέση το 7ο χιλιόμετρο, το 10ο χιλιόμετρο βρέθηκε στην 5η και το 20ο στην έβδομη θέση με 1.34.24.

Εκεί έκανε αυτό που ξέρει πάρα πολύ καλά. Το ντεμαράζ στην τελική ευθεία είναι το ατού της καθως είναι ιδιαίτερα δυνατή στα τελευταία χιλιόμετρα των αγώνων.
Ετσι κατάφερε να περάσει τα 30χλμ. στην έκτη και εκεί που πιστεύαμε ότι θα φθασει σ’ αυτή την ούτως η άλλως σπουδαία επίδοση, κατόρθωσε να το πάει ακόμη παραπέρα!
Προσπέρασε στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα δύο ακόμη αθλήτριες και την είδαμε από τους δέκτες της ΕΡΤ που μετέδιδε ζωντανά τον αγώνα να τερματίζει στην 4η θέση, λίγο μετά την ολοκλήρωση της κούρσας από τις τρεις πρώτες αθλήτριες!

Να θυμίσουμε πως ταξίδεψε στο Όρεγκον με 2.47.48 από τις 23/1/22, που ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα μέχρι σήμερα που το βελτίωσε με μια συγκλονιστική επίδοση.

Όλα τα μπράβο στην Αντιγόνη που για άλλη μια φορά εκπροσώπησε τον αθλητισμό της χώρας και φυσικά την πόλη μας σε κορυφαίο διεθνες επίπεδο κάτι περισσότερο από επάξια!

Αναλυτικό πλούσιο ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” στο φύλλο του Σαββάτου.