Κινητοποιήσεις και ενημερωτικές δράσεις φέρνει η έλευση των ανεμογεννητριών στον Τύμπανο (ΦΩΤΟ)

Σε σειρά κινητοποιήσεων και ενημερωτικών δράσεων προχωρούν από την Κυριακή και τις επόμενες ημέρες μαζικοί φορείς και συλλογικότητες του Ν. Καρδίτσας, ενάντια στην προγραμματισμένη έλευση φορτηγών που μεταφέρουν κομμάτια των γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στον Τύμπανο της Αργιθέας.

Μέχρι τις 29 Αυγούστου προγραμματίζεται η έλευση 72 φορτηγών μέσω των διαδρομών επ. Οδός Λαζαρίνας- Μουζακίου, Μουζάκι- Τύμπανος και επ. Οδός Γόμφων – Μουζακίου, Μουζάκι- Τύμπανος. Τα δρομολόγια ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, η οποία ανακοίνωσε σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Μετά την εξέλιξη αυτή, πραγματοποιήθηκαν σήμερα δύο ενημερωτικές δράσεις στην Καρδίτσα από το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα και την Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα.

Συντονιστικό Άγραφα
Αρχικά, το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα συγκάλεσε σύσκεψη φορέων- σωματείων στο εργατικό κέντρο. Εκεί αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η διοργάνωση ενημερωτικής παρέμβασης την Κυριακή στο Μουζάκι, το οποίο αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό των φορτηγών που μεταφέρουν τις ανεμογεννήτριες.
Θα ακολουθήσει μια μαζική σύσκεψη σύσκεψη φορέων το επόμενο Σάββατο 30 Ιουλίου, στην οποία θα κληθούν όλοι φορείς του Μουζακίου και της Αργιθέας με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ακολούθως τη Δευτέρα 1 Αυγούστου θα λάβει χώρα κινητοποίηση σε κάποιο από τα σημεία διέλευσης των φορτηγών πλησίον της περιοχής του Μουζακίου, ενώ εξετάζεται η διοργάνωση συναυλίας με τη συμμετοχή δημοφιλών καλλιτεχνών στην περιοχή της Λ. Πλαστήρα, με αφορμή τους σχεδιασμούς για την τοποθέτηση άλλων ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή της Καζάρμα. Το πλάνο αυτό αποφασίστηκε σε πρώτη φάση, ενώ πιθανώς να διαφοροποιηθεί τις επόμενες ημέρες κατόπιν απόφασης των φορέων.

Ανοιχτή Συνέλευση
Λίγο αργότερα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας η Ανοιχτή συνέλευση προχώρησε σε ενημερωτική συγκέντρωση με τη διανομή φυλλαδίων στους πολίτες. Για την Κυριακή η Ανοιχτή Συνέλευση, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση που θα γίνει στον Τύμπανο στις 11 το πρωί (προσυγκέντρωση στις 9πμ στο αθλητικό πάρκο).
Μάλιστα οι δύο συλλογικότητες προσανατολίζονται σε κοινές δράσεις τις προσεχείς ημέρες.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.