Συμμετοχή στο σύλλογο, προσφορά και έμπρακτο ενδιαφέρον προς το συνάνθρωπο

Είναι σημαντικό οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά σε συλλόγους, μέσα από τους οποίους προσφέρουν προς το συνάνθρωπο, συνεργάζονται με άλλα άτομα για ένα τελικό αποτέλεσμα, σε ένα έργο που επιτελούν.

Μια οργάνωση που προάγει τη συλλογικότητα, τον εθελοντισμό και την έμπρακτη βοήθεια επί του πεδίου είναι ο Ερυθρός Σταυρός, του οποίου το Τοπικό Τμήμα Καρδίτσας αποτελείται από αρκετά μέλη, και απευθύνεται προς τους δημότες να συνδράμουν στο πολυσχιδές του έργο. Μάλιστα σύμφωνα με την Πρόεδρο, κ. Κατερίνα Νταλντάνη, το Τοπικό Τμήμα συνεργάζεται μακροχρόνια με το Νοσοκομείο Καρδίτσας για την εκπαίδευση και την πρακτική άσκηση των μελών – εθελοντών του, καθώς προετοιμάζονται έπειτα από τη θεωρητική κατάρτιση των ιατρών του ιατρονοσηλευτικού  ιδρύματος.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι κατά την κοπή της πίτας του Τμήματος Καρδίτσας του Ερυθρού Σταυρού, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμο Καρδίτσας που προσφέρει έναν χώρο για να στεγάζεται το τμήμα. Η παρουσία του Ερυθρού Σταυρού είναι παντού και όπου χρειαστεί να βοηθήσει. Σε εκδηλώσεις, σε αθλητικά γεγονότα, και φυσικά στις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου βγήκε μπροστά με πολύτιμες βοήθειες.
Δ.Γ.