Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προχώρησαν από χθες οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας και σε όλη τη χώρα, καταγγέλοντας την κυβέρνηση ότι αποφεύγει μια συνάντηση ουσίας και ουσιαστικό διάλογο επί των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.
Οι αγρότες από το πανθεσσαλικό μπλόκο της Νίκαιας, προχώρησαν χθες λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και της Παλιάς Εθνικής Λάρισας – Βόλου στον κόμβο του Πλατύκαμπου.

Υλοποιώντας τις αποφάσεις για πανελλαδική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, κομβόι αποτελούμενο από 30 τρακτέρ και ΙΧ αυτοκίνητα, αναχώρησε από το χώρο του μπλόκου και προχώρησε στον συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου Πλατυκάμπου για περίπου μιάμιση ώρα.

Ταυτόχρονα το ίδιο διάστημα κλειστή παρέμεινε και η 1η έξοδος των οχημάτων που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη στο ύψος του μπλόκου.

Σήμερα οι αγρότες δίνουν νέο «ραντεβού» στις 2μμ στο χώρο του μπλόκου, όπου μέσα από συνέλευση θα αποφασίσουν τη δράση στην οποία θα προχωρήσουν το μεσημέρι (στον Πλατύκαμπο ή στις σήραγγες των Τεμπών ή στην εθνική οδό στο Κιλελέρ). Από τις καιρικές συνθήκες και τη συμμετοχή θα εξαρτηθεί η τελική απόφαση που θα λάβουν.

Για υπεκφυγή καταγγέλλουν
την κυβέρνηση οι αγρότες

Την ίδια ώρα, αρνητικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από το Μαξίμου στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τους αρμόδιους υπουργούς. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνάντησης με κλιμάκιο υπουργών, υπογραμμίζοντας ότι ισχύει η πρόσκληση για διάλογο με τον ίδιο.

Οι Θεσσαλοί εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλει ουσιαστική συζήτηση και υπεκφεύγει».
Ο
ι αγρότες κατήγγειλαν την στάση του  υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη, χαρακτηρίζοντας «προσχηματική» την πρόσκλησή του για διάλογο και συνεχίζουν να ζητούν διευρυμένη συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο.
«Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης επιμένει να γίνει ο διάλογος μόνο μαζί του και απορρίπτει το αίτημα των αγροτών να γίνει ο διάλογος με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης» τονίσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο μπλόκο της Νίκαιας..

«Καταγγέλλουμε την στάση της κυβέρνησης που δεν θέλει ουσιαστική συζήτηση και υπεκφεύγει. Επιμένουμε για ακόμη μια φορά και ζητάμε να συναντηθούμε με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Καλούμε τους αγρότες να βγούνε στον δρόμο. Είναι η μόνη λύση για να πετύχουμε ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης» υπογράμμισαν.
Αύριο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Παράλληλα, αύριο, αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το θέμα των χαμηλών τιμών στο βαμβάκι με τους αγρότες να καταγγέλλουν την ύπαρξη εναρμονισμένων πρακτικών στην τιμολόγηση του προϊόντος.