Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά  έχουν σήμερα οι φοιτητές 13 γεωπονικών τμημάτων από 7 πανεπιστήμια προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, για την αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Ανάμεσά τους και εκπρόσωποι από τα τμήματα Αγροτεχνολογίας και Ζωικής παραγωγής Λάρισας. Επίσης παρόμοια προβλήματα αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων αντιμετωπίζουν και τα τμήματα Τροφίμων και Δασοπονίας και Επίπλου στην Καρδίτσα .

Μετά την επίσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι φοιτητες κατευθύνονται προς το υπουργείο Παιδείας όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με την υπουργό Νίκη Κεραμέως

O λόγος που οι απόφοιτοι των εν λόγω τμημάτων Γεωπονίας, σε επτά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα, πηγαίνει πίσω στο 2018, όταν και όλα τα τμήματα Γεωπονίας σε Τ.Ε.Ι, αναβαθμίστηκαν μέσα σε δύο χρόνια σε Α.Ε.Ι, με νέο πρόγραμμα σπουδών.

Έτσι, 13 τμήματα  πενταετούς φοίτησης, σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων 4559/2018 (Α’ 142), 4589/2019 (Α’13) και 4610/2019 (Α’70). Αυτό που δεν έχει ωστόσο ρυθμιστεί μέχρι σήμερα, είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα αυτών των αποφοίτων. Έτσι, οι ίδιοι δεν έχουν ως τώρα πρόσβαση στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, σε διαγωνισμούς του δημοσίου αλλά και στην αγορά εργασίας του κλάδου τους συνολικά.