Συγκινητική η βραδιά της 6ης Ιουνίου στο θεατράκι του Μουσικού Σχολείου, όπου πραγματοποιήθηκε η 1η από τις δύο τελικές συναυλίες Μουσικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας. Πλήθος καλεσμένων, μαθητών και εκπαιδευτικών τίμησαν με ξεχωριστό μπρίο, κέφι, νότες και στίχους δυναμικούς, σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και μουσουργούς του λαϊκού και έντεχνου ρεπερτορίου.


Ανάμεσα στις σπουδαίες μορφές, που έγραψαν σελίδες στο ελληνικό τραγούδι, ήταν ο Μανώλης Χιώτης, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης. Οι μουσικοί που δούλεψαν με το μυαλό και την καρδιά, που πορεύτηκαν με την επιμονή , το ήθος αλλά και το θάρρος και τη σκληρή δουλειά, στάθηκαν πυρσοί αναμμένοι για τους νεότερους συνθέτες και μουσουργούς. Στη συναυλία οι μαθητές/-τριες του Μουσικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία με την καθοδήγηση των αφοσιωμένων καθηγητών τους να παίξουν, να ακούσουν τις μελωδίες τους και να νιώσουν την ενέργεια που εκπέμπουν. Η μουσική μίλησε στην καρδιά τους για να τους ωθήσει να αναζητήσουν τα δικά τους μονοπάτια προς την επιτυχία και την ευτυχία. Σε μια εποχή άλλωστε που οι νέοι αναζητούν πρότυπα οι συνθέτες και μουσουργοί μπορούν να αποτελέσουν φωτεινά παραδείγματα.

Σε κάθε νότα, σε κάθε στίχο, κρυβόταν μια ιστορία, ένα συναίσθημα, μια αλήθεια. Το κοινό αφέθηκε στη μαγεία της μουσικής βραδιάς, σε ένα ταξίδι γεμάτο μελωδίες και συγκινήσεις. Γιατί η μουσική δεν είναι μόνο ψυχαγωγία, αλλά και πηγή έμπνευσης, καλλιέργειας και αισιοδοξίας.

Συμμετείχαν με τη σειρά που εμφανίστηκαν: Το Σύνολο Πνευστών-Μπαντίνα (Διεύθυνση:κ. Άγγελος Παλαπέλας, πιάνο: κ.Πέγκυ Κωτούζα, σαξόφωνο: κ. Ασπασία Ζώη, τραγούδι: κ. Ιωάννα Αντωνίου και κ. Στέλλα Τύμπα), η Χορωδία Ομοίων Φωνών (Διεύθυνση: κ.Μιχάλης Ζαχαρτζής, πιάνο:κ. Μαρίζα Αργυρίου) και η Συμφωνική ορχήστρα (Διεύθυνση: κ.Ζωή Αθανασίου, πιάνο:κ. Ιωάννα Αντωνίου, βιολί: κ. Ευάγγελος Ιγγλέζος και κ. Πέγκυ Κωτούζα, βιολοντσέλο: κ. Χαρούλα Σαφαρή). Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από την κ. Σοφία Κοντού, την επιμέλεια του οπτικοακουστικού υλικού είχε ο κ. Μιχάλης Ζαχαρτζής και την επιμέλεια των κειμένων είχαν οι κ. Ζωή Αθανασίου και κ. Μιχάλης Ζαχαρτζής.