Συνεχίζεται η συνάντηση σχολικών χορωδιών

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, για τρίτη συνεχή ημέρα, σήμερα Σάββατο στις 8.00 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του HOTEL KIERION, η 16η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας. Ο κορυφαίος χορωδιακός θεσμός του Νομού μας για 36 χρόνια καταφέρνει και κρατά ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός-πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Η παιδική φωνή κατάλληλα δουλεμένη αποθεώνεται κάθε βράδυ σε δίφωνα – τρίφωνα ακόμη και τετράφωνα τραγούδια σε ένα Φεστιβάλ που έχει ως στόχο να παρεμβαίνει στην ουσία της αισθητικής αγωγής. Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει εξαιρετικές χορωδίες από τον Πειραιά, την Αθήνα και την Αλεπού της Κέρκυρας. Είναι ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενεί η Καρδίτσα την καταπληκτική Σχολική Ορχήστρα- Χορωδία του Γυμνασίου «Mario Pluchinotta» di Sant’ Agata li Battiati, από την Κατάνια της Ιταλίας που θα προσφέρει καταπληκτικές βραδιές, ανάλογες με το υψηλό μουσικό επίπεδο της μουσικής εκπαίδευσης και της μουσικής παράδοσης της Ιταλίας. Επίσης η ιταλική ορχήστρα και χορωδία του Γυμνασίου της Σικελίας και συγκεκριμένα από την Κατάνια θα γίνει δεκτή από τις αρχές του τόπου.

Επίσης, την Δευτέρα 1 Απριλίου, θα τιμηθεί ο Λαμπαδάριος – Χοράρχης
του Αριστερού Βυζαντινού Χορού του Καθεδρικού Μητροπολιτικού Ιερού
Ναού Αθηνών κ. Αλέξιος Κατσαρός, για την προσφορά του στην ανάδειξη
του σημαντικού ρόλου του βυζαντινού Χορού στην Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Μουσική και Λειτουργία και στην προβολή της Χορωδιακής Έκφανσης στο Βυζαντινό Τυπικό της Εκκλησίας μας.