Συνολικότερα δεν στηρίχθηκε

Συνολικότερα πάντως οι επαγγελματίες στον αγροκτηνοτροφικό τομέα σε καμία περίπτωση δεν είχαν ουσιαστική στήριξη στην αντιμετώπιση των απανωτών κρίσεων, αρχικά με την πανδημία και τώρα με την ενέργεια που εκτόξευσε τα κόστη παραγωγής.

Όπως εύστοχα επισήμανε αγρότης, οι μόνοι που παράγουν κάθε χρόνο από μηδενική βάση με μεγάλο ρίσκο στη χώρα είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και ουσιαστικά δεν στηρίζονται από το κράτος.

Ο πρωτογενής τομέας διαθέτει μεγάλο πολλαπλασιαστή στο εργατικό δυναμικό, έχει τεράστια συμβολή στις εξαγωγές και εκείνος που διαχρονικά ανασύνταξε την οικονομία μετά τις πτωχεύσεις του ελληνικού κράτους.

Άραγε οι χαρτογιακάδες μέσα από τα υπουργικά γραφεία γνωρίζουν τί είναι το χωράφι, οι καλλιέργειες στη χώρα και πως βγαίνει η παραγωγή; Γνωρίζουν τί είναι να ξοδεύεις και να πασχίζεις κατά την καλλιεργητική περίοδο και την ίδια ώρα να αγωνιάς μην πάνε όλα… στράφι εξαιτίας του καιρού; Γνωρίζουν τι είναι να δίνεις την παραγωγή χωρίς να ξέρεις σε ποιά τιμή και πολλές φορές κάτω του κόστους; Ρητορικά τα ερωτήματα…
Κ.Π.