Σύσκεψη εργασίας για τη μετεγκατάσταση της Μεταμόρφωσης (φωτο)

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τη διευθέτηση όλων των λεπτομερειών για τον νέο οικισμό, αρμόδιο κλιμάκιο θα βρεθεί στην Μεταμόρφωση για να παρουσιάσει στους κατοίκους το τελικό κυβερνητικό σχέδιο μετεγκατάστασης της πλημμυροπαθούς κοινότητας και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων σύμφωνα με πληροφορίες του Νέου Αγώνα στη  σημερινή (19/6) σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπου αναλύθηκε η εξέλιξη του σχεδιασμού.

Ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος παρουσίασε αναλυτικά τα αρχικά σχέδια για το νέο οικισμό και απάντησε στα ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας για το εγχείρημα που θα υλοποιηθεί με τη στήριξη και τη συνεργασία του ΣΕΒ. Επίσης σε συνεργασία με το Δήμο Παλαμά θα δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία των υποδομών του νέου οικισμού.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του Καρδιτσιώτη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, του Γ. Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη, της Εύης Δραμαλιώτη Γ.Γ Συντονισμού, του Βουλευτή Καρδίτσας Τέλη Σπάνια, του Δημάρχου Παλαμά Σωκράτη Δασκαλόπουλου, του Προέδρου της Μεταμόρφωσης Πέτρου Κοντογιάννη και του Αντιπροέδρου Ευάγγελου Νιάφα και υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωπος του ΣΕΒ και ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκαν απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν τις νέες ιδιοκτησίες (σπίτια – οικόπεδα), τον τύπο και την αρτιότητά τους, τη ρυμοτομία, το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του νέου οικισμού κλπ. Αρμοδίως δόθηκαν εκ νέου δεσμεύσεις ότι δεν θα απαλλοτριωθούν οι περιουσίες στον υπάρχοντα οικισμό, καθώς επίσης και ότι η μετεγκατάσταση θα αφορά τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη κατοικία.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών