Η πορεία στο Κύπελλο Ελλάδος με το “ψυχογράφημα” του Πανθεσσαλικού και τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τον Απόλλωνα Πόντου ολοκληρώθηκε άδοξα για την Αναγέννηση φέτος…

Σε αντίθεση με ο,τι συνέβη πέρσι, χάθηκε η δυνατότητα η ομάδα να κάνει μια αξιοσημείωτη παρουσία καθώς αν περνούσε θα είχε τη δυνατότητα – με δεδομένο ότι η κλήρωση θα έφερνε αντίπαλο τον Πανελευσινιακό – να προχωρήσει κι άλλο.

Με τα “αν” όμως δεν χτίζεις τίποτα ούτε στο ποδόσφαιρο ούτε στη ζωή. Επίσης μετά από κάθε στραβοπάτημα η μόνη επιλογή που έχεις είναι να κοιτάξεις μπροστά και να βγεις κερδισμένος ακόμη και μετά από κάποια ήττα.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Αναγέννηση τις τελευταίες ημέρες καθώς ο άδοξος αποκλεισμός πείσμωσε μπορούμε να πούμε τους πάντες.
Οι “κιτρινόμαυροι” συστρατεύουν όλες τις δυνάμεις τους, ανεβάζουν τις στροφές στην προετοιμασία τους και οργανώνονται σε όλα τα επίπεδα ώστε να είναι πανέτοιμοι στη νέα μεγάλη πρόκληση που τους περιμένει, το πρωτάθλημα της super league 2.

Εκεί άλλωστε είναι και ο μεγάλος τους στόχος, εκεί θα επιχειρήσουν να διαγράψουν μια νέα πρωταγωνιστική πορεία και να διεκδικήσουν ακόμη και την πρώτη θέση.
Τίποτα δεν θα είναι εύκολο, τίποτα δεν θα είναι δεδομένο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσουν και πάλι…

ΔΟΥΛΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
Η εβδομάδα που προηγήθηκε ήταν δύσκολη λόγω των συναισθημάτων που προέκυψαν από τον αγώνα του Βόλου, αλλά στην Αναγέννηση έβαλαν το κεφάλι κάτω και συνέχισαν την προετοιμασία με δυνατές προπονήσεις.

Η δουλειά, άλλωστε, είναι το… “φάρμακο” για τέτοιες περιπτώσεις κι αυτό ακριβώς κάνουν στην ομάδα, χωρίς πολλές κουβέντες και αναλύσεις.
Γνωρίζουν άπαντες πως υπάρχουν δυνατότητες, έγιναν ουσιαστικές μεταγραφικές κινήσεις στη διάρθρωση του ρόστερ, μπήκαν στο κανονικό πρόγραμμα και τα τελευταία αποκτήματα (Ντογκού και Σβεντάνοφ) και διαμορφώνονται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις στην αφετηρία της super league 2 να είναι η ομάδα πανέτοιμη και δυνατή.

Αύριο ο Περικλής Αμανατίδης έχει δώσει ρεπό στους παίκτες του για να ξεκουραστούν από την επίπονη προσπάθεια που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα (μην ξεχνάμε ότι υπήρξαν δύο συνεχόμενα ματς με δύο παρατάσεις στο Κύπελλο) και να επανέλθουν για τη συνέχεια των προπονήσεων.

Υπάρχει η σκέψη να προγραμματιστεί ένα φιλικό παιχνίδι για το προσεχές Σαββατοκύριακο, που θα διεξαχθεί πιθανότατα εκτός Καρδίτσας.