ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ένα διήμερο χορταστικό για τον αθλητισμό της Καρδίτσας! Το… Κυριακοδεύτερο που μας πέρασε ήταν πραγματικά ξεχωριστό. Οι εικόνες που βγήκαν απο το μεγάλο κλειστό στο ματς του ΑΣΚ με τον Παναθηναϊκό με το ρεκόρ προσέλευσης των φιλάθλων “ταξίδεψαν” σε όλη την Ελλάδα!

Τίμησαν και με το παραπάνω οι Καρδιτσιώτες όλη αυτή την εκπληκτική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη στο μπάσκετ της περιοχής και έδειξαν πόσο διψασμένοι είναι για μεγάλα γεγονότα. Οι εικόνες αυτές είναι, πέραν όλων των άλλων, βγαλμένες και από το… μέλλον!

Δεν υπάρχει ομάδα της επαρχιακής Ελλάδας αυτή τη χρονική περίοδο στο μπάσκετ που θα μπορούσε να φέρει τόσο κόσμο στο γήπεδο! Αν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια με το ζήλο που διακρίνει όλους στον οργανισμό του ΑΣΚ, πιστεύω ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας…

Συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις. Η δίψα των Καρδιτσιωτών για μεγάλα αθλητικά δρώμενα, η δομή της διοίκησης με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουρούση, η εμπειρία που γίνεται όλο και μεγαλύτερη, η γνώση του αντικειμένου των ανθρώπων που τρέχουν την ομάδα αλλά και η αρμονική σχέση μεταξύ τους που οφείλεται στην προσωπικότητά τους!

Το μεγάλο στοίχημα, βέβαια, στον αγωνιστικό τομέα είναι να διασφαλιστεί φέτος η παραμονή στην κατηγορία. Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση καθώς όλοι οι αντίπαλοι, ακόμη κι αυτοί που υποτίθεται είναι στα μέτρα του ΑΣΚ, είναι ανταγωνιστικοί. Θα δοθεί μεγάλη μάχη!

Κι αν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό περισσότερο ήταν μια γιορτή και ευκαιρία για χρήσιμες αγωνιστικές παραστάσεις, κάποια άλλα (όπως το πρώτο με τον Κολοσσό Ρόδου) θα είναι “τελικοί” στους οποίους η παρουσία των φιλάθλων είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη.

Την επομένη του μεγάλου πάρτι στο κλειστό, βιώσαμε άλλες, ιδιαίτερες συνθήκες στην “ψύχρα” του γηπέδου Αλκαζάρ στη Λάρισα όπου έστειλαν την Αναγέννηση για να παίξει… εντός έδρας!

Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι εδώ πέραν όλων των άλλων, έπαιξαν “μπάλα” και κάποιοι που επιδίωξαν να ενισχύσουν τις πιθανότητες βαθμολογικής απώλειας της ομάδας.

Τους έστειλε όμως… χαιρετίσματα! Πολύ εύκολα θα μπορούσε να εγκλωβιστεί ο οποιοσδήποτε απέναντι στο αμυντικό “σινικό τείχος” του Ηρακλή Λάρισας και να στραβοπατήσει. Η Αναγέννηση ξεπέρασε όλα αυτά τα εμπόδια και τους… στεναχώρησε πάλι.

Είναι σίγουρο πως μπορεί να τους… στεναχωρήσει κι άλλο στη συνέχεια του πρωταθλήματος! Αντιλαμβάνονται ότι δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί της ούτε φέτος!

Λίγη τύχη χρειάζεται μόνο. Να της πάει δηλαδή η κατάσταση εκεί που τα πράγματα θα πάνε να στραβώσουν! Εχει όλες τις προδιαγραφές να διαγράψει μια πρωταγωνιστική πορεία και να διεκδικήσει τις πιθανότητές της και να τους κάνει τη ζωή δύσκολη

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Σε ποιους έστειλε χαιρετίσματα η Αναγέννηση πιθανότατα να ρωτήσουν κάποιοι φίλοι. Δεν χρειάζεται απάντηση και περισσότερες διευκρινήσεις περι αυτού. Ξέρουν πολύ καλά οι… αποδέκτες! Τα εισέπραξαν με τις δύο γκολάρες του Δημόπουλου και του Αθανασιάδη!

Δια ζώσης!
Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών που περίμεναν πως και πως μια βαθμολογική απώλεια ήταν και στο Αλκαζάρ για να την… απολαύσουν δια ζώσης! Τους βγήκε, όμως, λίγο ξυνό το απόγευμα!

Με νόημα
Ακόμη και κάποιοι Λαρισαίοι φίλοι που συναντήσαμε στο γήπεδο προχθές γελούσαν με νόημα για το “κεκλεισμένων των θυρών” και κυρίως για τους λόγους που αυτό επιβλήθηκε! Από ποιον άραγε επιβλήθηκε; Δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη εδώ. Λίγο αν αφουγκραστείτε την ατμόσφαιρα και όσα διαδραματίζονται από την διοργανώτρια μέχρι κάποιους που νομίζουν ότι είναι “δερβέναγες”, θα καταλάβετε…

«Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα προτού γίνουν εύκολα»

Δρ. Τόμας Φάουλερ – Αγγλος γιατρός