Τα είπε (για αιολικά στα Άγραφα και φράγμα στο Μουζάκι) για να τα ακούσει η... νύφη

«Τα λέω στην πεθερά για να τα ακούει η νύφη» λέει η παροιμία. Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Δήμαρχος Λ. Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε στον «Νέο Αγώνα» και στο φακό της «Θεσσαλίας Τηλεόρασης» πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Καθοδήγησης για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων.

Ενώ έκανε δηλώσεις για το θέμα του Αναπτυξιακού Προγράμματος, με παρόντες δίπλα του σε πολύ κοντινή απόσταση τους Γενικούς Γραμματείς Επενδύσεων ΕΣΠΑ και Υπ. Περιβάλλοντος, δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα αιολικά πάρκα. Επαναλαμβάνοντας τη θέση του μπροστά στο φακό, για να ακούν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι αντίθετοι δεν είναι μόνο οι Δήμαρχοι των τριών Δήμων της διαδημοτικής συνεργασίας Λ. Πλαστήρα – Αργιθέας – Αγράφων, αλλά πέντε Δήμαρχοι.

«Οι ΔήμαρχοιΚαρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μουζακίου, Αργιθέας και Αγράφων έχουμε συγκροτήσει κοινό μέτωπο, δεν θέλουμε αιολικά στα Άγραφα. Συνιστά περιβαλλοντικό έγκλημα ειδικά η τοποθέτηση ανεμογεννητριών πάνω από τη Λίμνη Πλαστήρα και δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι αν πραγματικά υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για την πράσινη ενέργεια, ας κατασκευαστεί το φράγμα Μουζακίου που θα λειτουργήσει πολλαπλώς για την παραγωγή πράσινης ενέργειας, για την άρδευση και φυσικά ως αντιπλημμυρικό.

«Τα αιολικά στα Άγραφα εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα. Σαν διοίκηση και σαν κοινωνία δεν θα επιτρέψουμε αιολικά στα Άγραφα και στη Λίμνη Πλαστήρα τα οποία ακυρώνουν και το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα των Αγράφων» τόνισε.
Κ.Π.