• Μεγαλειώδης σε όγκο και παλμό η συγκέντρωση του Υπουργού Δικαιοσύνης στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

«Η κρισιμότητα της κάλπης της 21ης Μαΐου αναδεικνύεται από το σαφές δίλημμα: Σταθερότητα ή επιστροφή στην αβεβαιότητα; Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας ή θα γυρίσουμε πίσω;». Το εκλογικό αυτό δίλημμα έθεσε χθες από την Καρδίτσα σε μια εντυπωσιακή σε όγκο αλλά και παλμό συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία ο Υπουργός Δικαιοσύνης και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την ανταπόκριση των Καρδιτσιωτών, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών» επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης που έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την πολιτική του σταδιοδρομία.

Τον Υπουργό προλόγησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο πρόεδρος του ΑΣΚ Γιάννης Μπουρούσης και ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης. «Η δύναμη της στήριξής σας γυρίζει στον τόπο μας ακόμα πιο δημιουργική. Ζητώ τη στήριξή σας, για να την επιστρέψω ακόμα πιο δημιουργική στο νομό μας» είπε ο κ. Τσιάρας απευθυνόμενος στους Καρδιτσιώτες που είχαν κατακλύσει την κεντρική πλατεία και τους πεζοδρόμους και τον χειροκρότησαν θερμά.

«Το μήνυμά σας είναι ξεκάθαρο. Προχωράμε μπροστά, μόνο μπροστά, σταθερά και τολμηρά» σημείωσε ο κ. Τσιάρας. Στην ομιλία του ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε στους πολίτες όλα όσα έζησαν στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τους κάλεσε να συγκρίνουν και να κρίνουν την αξιοπιστία, τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη «θολή» πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Η δήθεν προοδευτική κυβέρνηση των ηττημένων, η δήθεν προοδευτική κυβέρνηση ανοχής και ειδικού σκοπού που οραματίζεται ο κ. Τσίπρας για να γαντζωθεί ξανά στην εξουσία υποτιμά το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνηθεί η χώρα και από ποιον. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτείνει μια προοδευτική κυβέρνηση, αλλά μια καθαρή οπισθοδρόμηση σε όσα οι πολίτες θέλουν να αφήσουν οριστικά στο χθες» είπε ο Κώστας Τσιάρας και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους πολίτες να κρίνουν, να συγκρίνουν και να επιλέξουν ποιος μπορεί να κρατήσει με σταθερότητα το τιμόνι της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Η Καρδίτσα στο προσκήνιο

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στην Καρδίτσα και τα έργα που έχουν δρομολογηθεί για τον τόπο. “Τις ριζωμένες σχέσεις μας, τις μετατρέψαμε σε δημιουργική δύναμη δίνοντας ξανά δυνατή, ισχυρή φωνή στον τόπο μας” είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Ο κ. Τσιάρας έκανε εκτενή αναφορά στο φαινόμενο του “Ιανού” και την χωρίς προηγούμενο καταστροφή που προκάλεσε στην περιοχή.

«Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την πρώτη στιγμή της καταστροφής, να είμαστε δίπλα στους πολίτες και να σχεδιάσουμε άμεσα τις αναγκαίες λύσεις. Αυτό κάναμε, προγραμματίζοντας άμεσες αποζημιώσεις και υλοποιώντας τα έργα που αλλάζουν οριστικά την εικόνα του τόπου μας» είπε μεταξύ άλλων και τόνισε με έμφαση ότι υλοποιούνται έργα που ξεπερνούν τα 800 εκ. ευρώ. Πέρα όμως από τις παρεμβάσεις που γίνονται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο «Ιανός», ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι έχουν δρομολογηθεί πολλά και σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την Καρδίτσα.

Δρομολογούνται σημαντικά έργα

Όπως είπε, δρομολογούνται σημαντικά έργα για τους πολίτες και τον τόπο μας, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου (οι εργασίες θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο), το Αστυνομικό Μέγαρο που θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τετραετίας, το δικαστικό μέγαρο, τα αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα για την προστασία και την ενίσχυση της αγροτικής μας παραγωγής.

Ο κ. Τσιάρας εστίασε στον εκσυγχρονισμό των δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, το οποίο χαρακτήρισε ως έργο πνοής για την περιοχή μας σημειώνοντας ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο από όπου θα αρδεύονται 115.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις και θα ωφεληθούν πάνω από 5.750 αγρότες. Ένα έργο που θα συμβάλει ταυτόχρονα στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής και στη μείωση του κόστους παραγωγής». Παράλληλα προγραμματίζονται νέα έργα οδοποιίας στην Αργιθέα και τον Παλαμά, έχει ήδη δρομολογηθεί και έχουν δεσμευθεί οι αντίστοιχοι πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και ιδιωτικά κεφάλαια μέσω της Σύμπραξης του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα.

«Έχουν δεσμευτεί οι πόροι από διάφορες πηγές και υλοποιούνται έργα που ξεπερνούν τα 800 εκ. ευρώ, ώστε να αναβαθμιστούν οι υποδομές στο Νομό μας. Με αυτά τα μεγάλα έργα κλείνουμε οριστικά τις πληγές του παρελθόντος από τον Ιανό και βάζουμε το Νομό Καρδίτσας κέντρο του Αναπτυξιακού Προγράμματος που έχουμε εκπονήσει για τη Θεσσαλία, με περισσότερα από 570 έργα και παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε:

«Στο νομό μας και πλέον, ως Καρδιτσιώτες, είμαστε αντιμέτωποι με ένα καθαρό δίλημμα: Θα προχωρήσουμε μπροστά, υλοποιώντας όσα έχουμε ήδη ξεκινήσει για τον τόπο ή θα τα ρισκάρουμε. Κλείνοντας απευθύθηκε στους πολίτες λέγοντας: «Τα τελευταία χρόνια δώσαμε πολλούς αγώνες. Σταθήκαμε όρθιοι στα δύσκολα. Μπροστά μας, όμως, υπάρχουν και άλλες προκλήσεις.

Σταθερά μαζί, είμαι βέβαιος πως, θα κάνουμε με σταθερότητα τα επόμενα τολμηρά βήματα για τον τόπο μας. Ακόμα πιο γρήγορα. Με περισσότερα έργα υποδομής. Με περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για τους συμπολίτες μας. Για να πάμε την Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά. Και να φέρουμε τον τόπο μας, την Καρδίτσα, ακόμα πιο μπροστά».