ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

O… πλανητάρχης του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, ρωτήθηκε τις τελευταίες ημέρες από δημοσιογράφους σχετικά με τους 6500 εργάτες που έχασαν τη ζωή τους κάτω από άθλιες συνθήκες “εργασίας” στην κατασκευή των γηπέδων των σεϊχηδων για το μουντιάλ που θα γίνει τον προσεχή χειμώνα!

Η απάντηση του ήταν η εξής: “Όταν δίνεις σε κάποιον δουλειά, ακόμη και σε σκληρές συνθήκες, του δίνεις αξιοπρέπεια και περηφάνια. Θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει 6.000 και σε άλλες δουλειές”

Η ξετσιπωσιά και η αθλιότητα στο αποκορύφωμα! Η δήλωσή που έκανε το γύρο του κόσμου προκάλεσε τάσεις εμετού σε όλους όσοι εξακολουθούν ακόμη να διατηρούν την ανθρώπινη υπόσταση και δεν έχουν μετατραπεί σε άψυχα ρομπότ στην υπηρεσία του κέρδους!

Έξι χιλιάδες (ο αριθμός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς οι σεϊχηδες δεν δίνουν επίσημα στοιχεία και κάνουν λόγο μόνο για… 37 θανάτους!!!) κατατρεγμένοι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να βρουν “δουλειά” για να διασφαλίσουν την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους!

Τους χρησιμοποίησαν σε συνθήκες σκλαβοπάζαρου στην κατασκευή των φαραωνικών αρενών της χλιδής, όπως συνέβαινε με τους Ρωμαίους στο Κολοσσαίο! Για την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας βασιλιάδων, την εξουσία και τα πετροδόλαρα! Οχι μόνο δεν τους καίγεται καρφί για τους θανάτους χιλιάδων ανθρώπων, αλλά το δικαιολογούν κιόλας κατά τρόπο κυνικό και ξεδιάντροπο!

Αν σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο τοποθετήσεις τις λέξεις “FIFA” και “UEFA”, δίπλα ακριβώς θα βγάλει τις λέξεις “σκάνδαλα” “διαφθορά” και “απατεώνες”!!! Εδωσαν το Μουντιάλ στους άραβες με άπειρες καταγγελίες για δωροδοκίες. Εφτασαν στο σημείο ν’ αλλάξουν και την περίοδο διεξαγωγής και να τη μεταφέρουν στο χειμώνα για πρώτη φορά στην ιστορία!

Το φαγοπότι που έχει στηθεί ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κόσμος χάνει τη ζωή του και εξαθλιώνεται κι αυτοί οι ίδιοι βγαίνουν να μας μιλήσουν για μηνύματα κατά της βίας, του ρατσισμού και του πολέμου προκαλώντας αηδία!

“Δίνουμε δουλειές” είπε το κηφηνοϊδές και ο μπροστινός των αρπαχτικών! Πράγματι. Δουλειές με φούντες όπως αυτή που πήρε ο Μπέκαμ που προσφέρθηκε να γίνει… “πρεσβευτής” του Μουντιάλ και να προωθήσει τον τουρισμό και τον πολιτισμό του Κατάρ με μεροκάματο… 180 εκατομμύρια ευρώ!!!

Ναι καλά διαβάσατε! 180 εκατομμύρια ευρώ για να “διαφημίσει” τα… ιδεώδη μιας χώρας (;) που απαγορεύει δια νόμου τις διαδηλώσεις και απειλεί αυτούς που διαμαρτύρονται για το μουντιάλ της ρεμούλας με ποινές πενταετούς φυλάκισης!

Και για να δίνουν στον Μπέκαμ αυτά τα λεφτά, αναλογιστείτε μόνο τι βγάζουν οι ίδιοι!!! Σ’ έναν κόσμο που βράζει και φλέγεται, σ’ εναν κόσμο που το δολάριο είναι ο θεός των θεών κάθε θρησκείας και εθνικότητας!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Από τον Ιανουάριο του 2020 στο Κατάρ είναι σε εφαρμογή ένα νέο ποινικό δίκαιο της χώρας (;) με την δικαιολογία της “χειραγώγησης της κοινής γνώμης”. Στο άρθρο 136 του σχετικού νόμου όπως γράφουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αναφέρεται πως στους παραβάτες συμπεριλαμβάνονται όσοι μεταδίδουν, δημοσιεύουν ή αναδημοσιοεύουν μεροληπτικές φήμες, δηλώσεις και ειδήσεις με πρόθεση να βλάψουν τα εθνικά συμφέροντα!

Στη φυλακή!
Ποιος θα αξιολογεί αν οι ειδήσεις και οι τοποθετήσεις έχουν βάση ή όχι; Μα, φυσικά τα όργανα της εξουσίας των εμίρηδων του Κατάρ! Που μπορούν να στείλουν ακόμη και στη φυλακή κάποιον πολίτη της χώρας τους (;) που θα τολμήσει να αμφισβητήσει τα… “ιερά και όσια” της διοργάνωσης! Χαρακτηρίζοντας τον άμα λάζει και προδότη της πατρίδος. Μιας πατρίδος από μία χώρα που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κατασκεύασμα των μεγιστάνων…

«Με φωτιά και με μαχαίρι…»

Κεντρική ιδέα: Απ’ όπου κι αν το πιάσεις το πράγμα… λερώνεσαι! Κι όσο ανεβαίνεις κλιμάκια και επίπεδα, τόσο τα πράγματα βρωμάνε ακόμη περισσότερο, τόσο που δεν μπορείς να πάρεις ανάσα. Οσο πιο μεγαλύτερη είναι η χλιδή, τόσο πιο έντονη είναι και η μπόχα. Ο κόσμος δε του ποδοσφαίρου όπως συνεχώς το γράφουμε μέσα απ’ αυτή τη γωνιά, δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την κοινωνία συνολικά. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι τα πάντα που “διαπλέκονται” κατά τρόπο… αρμονικό! Στο παιχνίδι του κέρδους, της εξουσίας και της επιβολής. “Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί” που έγραφε και ο μεγάλος Νίκος Γκάτσος στο γνωστό τραγούδι “Κεμάλ”…

——————————-

«Μπορεί κάποιος να χαμογελάει και να χαμογελάει και να είναι αχρείος»

Γουίλιαμ Σαίξπηρ – Αγγλος δραματουργός