Τα τρακτέρ της δουλειάς και του αγώνα στις πλατείες την Κυριακή- αγροτική σύσκεψη στον Παλαμά

To «σύνθημα» κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και του πανελλαδικού συντονισμού, δίνουν οι αγρότες από τον κάμπο της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας, οι οποίοι την Κυριακή θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.

Τα αγροτικά μηχανήματα θα βγουν στις πλατείες σε όλη τη χώρα, με βάση τις αποφάσεις που λήφθησαν στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Η διάθεση του αγροτικού κόσμου για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που διαφαίνεται από τις απανωτές συσκέψεις αγροτικών συλλόγων και αγροτών στα χωριά του Καρδιτσιώτικου κάμπου και όλης της χώρας, αποτυπώθηκε και στην αγροτική σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα το απόγευμα στον Παλαμά η ΕΟΑΣΚ.

Στις τάξεις των αγροτών επικρατεί μεγάλος αναβρασμός. Ειδικά σε ότι αφορά το βαμβάκι, η κατρακύλα στην τιμή σε συνδυασμό με το υπέρογκο κόστος παραγωγής δημιουργούν ζήτημα επιβίωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των νοικοκυριών της Καριτσιώτικης υπαίθρου. Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι το κυρίαρχο αίτημα για αναπλήρωση του εισοδήματος στο βαμβάκι στο 1 ευρώ το κιλό είναι εφικτό με βάση την πολύχρονη εμπειρία του αγροτικού κινήματος, ενώ η μαζικότητα στις κινητοποιήσεις θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξή του.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα