Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται ο επίλογος στο θέμα της συγχώνευσης του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η οποία σήκωσε τον τελευταίο χρόνο θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία της Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Την απόφαση για την ψηφοφορία, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής  κ. Σεβαστάκης. Στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, συνεχίστηκε χθες το μεσημέρι, για δεύτερη ημέρα, η ακρόαση των φορέων  επί του Σχεδίου Νόμου  “Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις”.

Tην Τετάρτη θα γίνει η πρώτη ανάγνωση επί των άρθρων και την Παρασκευή η δεύτερη ανάγνωση.

Οι φορείς που κλήθηκαν στη Βουλή για να διατυπώσουν τις θέσεις τους επί του Σχεδίου Νόμου του υπ. Παιδείας είναι οι εξής: Σύνοδος Πρυτάνεων, Οι Πρυτανικές Αρχές των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, ΕΚΠΑ , Γεωπονικού και των ΤΕΙ Θεσσαλίας, και Στερεάς Ελλάδας, ΑΔΙΠ, ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, Ενωση Ελλήνων Ερευνητών, Επιτροπή Φοιτητών της Φιλοσοφικής Αθηνών, ΙΕΠ ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ, ΣΑΚΕΑ , Σύλλογος Αναπληρωτών Πολυτέκνων, Σύλλογος Αποφοίτων  Ειδικής Αγωγής, Σύλλογοι Αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας και Δυτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΣΑΜΕΑ.