Ενώπιον του Εφέτη ανακριτή Λάρισας θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή 20/10 για να απολογηθεί ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ που κατείχε αυτή την θέση από τις αρχές Νοεμβρίου του 2019 μέχρι 3 Ιουνίου του 2020, στο πλαίσιο της έρευνας για την τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στο μεταξύ, ελεύθερος με δύο περιοριστικούς όρους, αυτόν της καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε χθες, Πέμπτη 19/10 ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ την περίοδο 2018-2019, μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή, για τη σιδηροδρομική τραγωδία από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ατόμων, αλλά και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.

Η δίωξη ασκήθηκε στα τέλη Αυγούστου, δεν απολογήθηκε όμως, όπως ήταν προγραμματισμένο στις 5 Σεπτεμβρίου, καθώς ήταν η ημέρα που ξεκίνησαν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Παράλληλα διώκεται σε βαθμό πλημμελλήματος για παράβαση καθήκοντος καθώς ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε την μετακίνηση του σταθμάρχη που ήταν σε υπηρεσία το μοιραίο βράδυ που έγινε δυστύχημα προκειμένου να μετακινηθεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον ΟΣΕ.

Για αυτή την υπόθεση έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε 15 άτομα, δύο έχουν προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο εφέτης-ανακριτής, που έχει αναλάβει την υπόθεση και σηκώνει το βάρος της υπόθεσης προκειμένου να αναζητήσει ευθύνες σε όποιο βαθμό κι αν βρίσκονται φαίνεται, ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της έρευνας και ενδεχομένως θα προχωρήσει στην άσκηση και νέων διώξεων.

Πηγή:cnn.gr