Μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες ολοκληρώθηκε αργά χθες βράδυ η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σάββατο το απόγευμα γύρω στις 6.00 σε αποθήκες παλιού εργοστασίου στο 10ο χιλιόμετρο στην παλιά Λάρισας- Βόλου στο ύψος του Πλατυκάμπου.

Επιχείρησαν τουλάχιστο 8 υδροφόρα οχήματα με 20 πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ είχε διακοπεί προσωρινά και η κυκλοφορία στην ΠΕΟ Λάρισας- Βόλου και γινόταν εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία λόγω των πυκνών μαύρων καπνών που είχαν σκεπάσει την περιοχή.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 11,30 χθες το βράδυ, ενώ παραμένουν δύο οχήματα και ένα περιπολικό καθώς εξακολουθεί να σιγοκαίει και να καπνίζουν τα λιωμένα σίδερα της αποθήκης, από όπου ξεκίνησε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία η πυρκαγιά.

Οι αποθήκες του παλιού εργοστασίου Χεληδώνη (με στρώματα και μοκέτες) είχαν μετατραπεί σε κέντρο logistics, όπου μέσα ήταν αποθηκευμένα κυρίως τρόφιμα, ενώ ανάμεσα στους διάφορους χώρους αποθήκευσης υπήρχε στεγανοποιήση στις πόρτες γεγονός που δυσχέρανε το έργο των πυροσβεστών για την κατάσβεση.

Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ η ζημιά μέχρι στιγμής ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ