Θα επιστρέψει...

O υποβιβασμός από μία κατηγορία, είναι από τις χειρότερες καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ένας σύλλογος… Δεν συγκρίνεται το σετενάχωρο συναίσθημα ούτε με την απώλεια ενός τίτλου, ούτε με την απώλεια μιας ανόδου.

Η πτώση αφήνει μια πολύ πικρή γεύση για ολόκληρο τον οργανισμό ενός σωματείου, σε διοικούντες, αθλητές, προπονητές και φιλάθλους, διότι πιστοποιεί ένα πισωγύρισμα και μια κακή περίοδο…

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου με την κατάσταση που επικρατεί και τις στρεβλώσεις που δίνουν και παίρνουν, αποτελεί και την κύρια αιτία για την “εξαφάνιση” συλλόγων που έχουν σημαντικές περγαμηνές στην ιστορία τους και δημοφιλία.

Στην Αναγέννηση, τα πράγματα μετά τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά σ’ ο,τι έχει να κάνει με τα συναισθήματα.

Η στεναχώρια ήταν διάχυτη, καθώς και η αγωνία για την επόμενη ημέρα και τα κουράγια που απαιτούνται για την ανασυγκρότηση.

ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΜΕΣΑ
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φοβήθηκαν (και δικαιολογημένα) ότι μπορεί να εισέλθουμε σ’ ένα μακρύ διάστημα αβεβαιότητας και απαξίωσης του συλλόγου καθώς πέραν όλων των άλλων και οι κοινωνικοοικονομικές συνήκες στην πόλη είναι άσχημες.

Ωστόσο η αντίδραση της διοίκησης του Δημήτρη Παπαδημητρίου ήταν άμεση κι αυτό είναι κάτι που γεμίζει με αισιοδοξία τον κόσμο της ομάδας, μέσα σ’ αυτή την πικρή ατμόσφαιρα που διαμορφώθηκε.

Ένα βάλσαμο στην πληγή του υποβιβασμού είναι ότι η Αναγέννηση θα χτιστεί εξ αρχής και θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια για άμεση επάνοδο στο προσκήνιο.

Αυτό το στοιχείο αναμφίβολα έδωσε μια νότα χαρούμενη και βεβαίως δημιουργεί την διάθεση για ανασυγκρότηση και στον κόσμο που αγαπά την ομάδα και σε κάθε περίσταση δεν την έχει αφήσει ποτέ μόνη της.

Η Αναγέννηση μπορεί να επιστρέψει και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό. Αρκεί να μάθει από τα λάθη της, να οργανωθεί ακόμη καλύτερα σε όλα τα επίπεδα, να στηριχθεί από τον κόσμο της και να χαράξει μία πορεία με αποφασιστικότητα και δύναμη.

ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ
Μπορεί να το κάνει όπως το έκανε πριν τέσσερα χρόνια που από το καθεστώς της ανυποληψίας και μπροστά στον κίνδυνο της εξαφάνισης σάρωσε τα πάντα στο διάβα της τερμάτισε αήττητη (στην κανονική διαδικασία και στα play off) κατακτώντας το πρωτάθλημα στη Γ’ εθνική και επιστρέφοντας θριαμβευτικά στη super league 2.

Θα είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον καλοκαίρι αυτό που θα διανύσουμε και κρίσιμο για την μετέπειτα πορεία της λαοφιλούς ομάδας αφού πρέπει να μπουν οι βάσεις όχι μόνο για την επιστροφή, αλλά και για κάτι ακόμη καλύτερο με μάθημα το πρόσφατο πάθημα…