Το όνομα του αείμνηστου γιατρού Ευστάθιου Μπαθρέλλου φέρει από χθες ένας θάλαμος της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας την οποία υπηρέτησε με αυταπάρνηση μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο θάλαμος εξοπλίστηκε με δυο κρεβάτια και ένα μόνιτορ και διαμορφώθηεκ κατάλληλα με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας ο οποιός με αυτό τον τρόπο τίμησε ένα διακεκριμένο μέλος του.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μια σεμνή και άκρως συγκινητική τελετή για την ονοματοδοσία του θαλάμου. Ο Προεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αρ. Σπάνιας μαζί με τον αντιπρόεδρο κ. Θ. Σίμο και τον Γενικό Γραμαμτέα κ. Δ. Παπούλια ανήρτησαν τη σχετική πινακίδα στην πόρτα του συγκεκριμένου θαλάμου. Παρόντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Μαίρη Κουτσιούμπα, η σύζυγος και η πεθερά του αείμνηστου γιατρού, ο Διευθυντής της κλινικής κ. Γ. Ντελής, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Με θερμά λόγια για τον άνθρωπο και ιατρό Ευστάθιο Μπαθρέλλο μίλησε ο κ. Σπάνιας σημειώνοντας ότι αυτό ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ο ιατρικός σύλλογος για τον ίδιο ενώ υπενθύμισε ότι μετά από αίτημα του συλλόγου ένας δρόμος της Καρδιτσας φέρει επίσης το όνομά του.

Από την πλευρά του ο κ. Τιμόθεος αναφέρθηκε στην πνευματικότητα του Ευστάθιου Μπαθρέλλου, το ενδιαφέρον και τη στοργή με την οποία αντιμετώπιζε τους ασθενείς του.

Η κ. Κουτσιούμπα σημείωσε ότι δεν πρόλαβε να τον γνωρίσει ωστόσο όπως είπε από τις διηγήσεις γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί φάρο για όλους.

Τέλος εμφανώς συγκινημένος ο κ. Ντελής τον οποίο συνέδεε βαθιά φιλία με τον εκλιπόντα, αναφέρθηκε στην αυταπάρνηση και το αίσθημα του καθήκοντος που τον διέκριναν λέγοντας ότι την περίοδο της πανδημίας ο ίδιος τον προέτρεπε να πάρει άδεια ωστόσο εκείνος αρνούνταν σημειώνοντας ότι αν ήταν να πεθάνει, ας ήταν να γίνει εν ώρα καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευστάθιος Μπραθρέλλος έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2021 μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοιό.