Θερμή υποδοχή στους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας Καρδίτσας (φωτο)

Περισσότεροι από 100 πρωτοετείς φοιτητές καλωσόρισε και φέτος το Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας Καρδίτσας για το σχολικό έτος 2023 – 2024. Η υποδοχή των πρωτοετών έλαβε χώρα σε σημερινή εκδήλωση στην αίθουσα διαλέξεων του Τμήματος, παρουσία της νέας προέδρου κ. Ελένης Λαχανά και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Χαράλαμπου Μπιλλίνη.

Αρχικά, η κ. Ελένη Λαχανά που ανέλαβε νέα πρόεδρος του Τμήματος, υποδέχθηκε εγκαρδίως τους νεοεισερχόμενους φοιτητές, μιλώντας τους για το όμορφο αυτό ξεκίνημα της φοιτητικής ζωής, και για τη μόρφωση που θα αποκτήσουν μέσα από τη Σχολή. «Καλωσορίζουμε στο τμήμα μας τους πρωτοετείς φοιτητές μας. Πρόκειται για ένα νέο τμήμα που έχει ιδρυθεί το 2019 και είναι πολλά υποσχόμενο. Πραγματικά έχει δράσεις εξωστρέφειας και για την πόλη της Καρδίτσας. Στο campus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι το τέταρτο τμήμα, μαζί με την Κτηνιατρική και τα Τμήματα Δασολογίας και Τροφίμων. Οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές είναι 110 – 120 κάθε χρόνο. Η δυναμική του Τμήματος φθάνει περίπου στους 500 – 600 φοιτητές, άρα έχει μια αρκετά καλή δυναμική.

Στη συνέχεια, η κ. Λαχανά αναφέρθηκε στο σκοπό του Τμήματος, ο οποίος είναι να προετοιμάζει καταλλήλως εκπαιδευμένα στελέχη για τη Δημόσια, αλλά και την Ενιαία Υγεία. «Αυτός ο ρόλος του τμήματος το κάνει μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλο Τμήμα με αυτό το διττό γνωστικό αντικείμενο. Η πρωτοτυπία του είναι ότι προσπαθεί να εφαρμόσει όλη τη μεθοδολογία στη Δημόσια Υγεία, αλλά συνδυάζει και το τρίπτυχο της ενιαίας Υγείας, δηλαδή την υγεία ανθρώπων, ζώων και του περιβάλλοντος γενικότερα. Το ένα λοιπόν επηρεάζει το άλλο, και σε αυτό το τρίπτυχο βασίζεται όλο το πρόγραμμα σπουδών», συμπλήρωσε.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών.