Ανείπωτη θλίψη έχει σκορπίσει στον Βόλο ο θάνατος του Αλέξη Κρασιά, που «έφυγε» πρόωρα, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 44 χρόνων.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην κοινωνία του Βόλου και ειδικότερα στους ερασιτεχνικούς ποδηλατικούς κύκλους. Ήταν φανατικός ποδηλάτης και από τους πρώτους που έφερε Cargo Bike στον Βόλο και ίσως και στην Ελλάδα γενικότερα.

Ατρόμητος στις «ορθοπεταλιές» είχε ενεργό συμμετοχή και βοηθούσε όλους στην ποδηλατική κοινότητα.

Λίγο πριν αρρωστήσει είχε ξεκινήσει και κανάλι στο Youtube με θέμα το mountain bike και έδειχνε ποδηλατικές διαδρομές στο Πήλιο.

Του άρεσε πολύ η τεχνολογία και μέσα από το κανάλι του στο Υoutube «μετέφερε» την τεχνογνωσία του στους λάτρεις του ποδηλάτου στο βουνό.

Το «Βουνού μάλλον» είχε μεγάλη επισκεψιμότητα. Εκατοντάδες ποδηλάτες βουνού από ολόκληρη την Ελλάδα παρακολουθούσαν τις αναβάσεις και καταβάσεις με mountain bike στα βουνά και τα μονοπάτια του Πηλίου και απολάμβαναν το σφρίγος και το πάθος, με το οποίο ο Αλέξης μετέδιδε τις εμπειρίες του από τις ποδηλατικές διαδρομές στο βουνό των Κενταύρων. «Καλωσορίσατε στο “Βουνού μάλλον”, είμαι ο Αλέξης και φτιάχνω videos με διαδρομές για ΜΤΒ στο Πήλιο και στην Ελλάδα. Αν σας αρέσουν οι καταβάσεις, η εξερεύνηση , οι διαδρομές στη φύση και γενικά η περιπέτεια, είστε στο σωστό μέρος!!!», ήταν το μήνυμά του στην πύλη που είχε δημιουργήσει στο youtube.

Μάλιστα ο άτυχος άνδρας σκόπευε να διευρύνει το σπορ και σε άλλα μονοπάτια στην υπόλοιπη Ελλάδα, όμως δυστυχώς τον πρόλαβε η αρρώστια.

Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στην Κύπρο (είχε καταγωγή και από το νησί), όπου δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Δευτέρα.

Πάνδημη έγινε χθες η κηδεία του στην Κύπρο.