Τη δική τους φωνή αποκτούν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της Καρδίτσας

 Ο θάνατος του 20χρονου Ηλία Μπρέλλα την Κυριακή 15 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στο Μαυρομμάτι, συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, αλλά όχι κατά πως φαίνεται τους καθ’ ύλην αρμόδιους…

Πέρα από τα συλλυπητήρια στην οικογένεια (μάλιστα κάποιοι δεν μπήκαν στον κόπο να το κάνουν ούτε αυτό!) και κάποιες “δακρύβρεχτες” προσεγγίσεις, όταν το θλιβερό συμβάν ήταν “φρέσκο” στην επικαιρότητα, ακολούθησε ένα… τίποτα!

Η ΕΠΟ που διοικεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα μας ενημέρωσε ότι θα στείλει… επιστολή στην ΚΕΔΕ για να της θυμίσει ότι είναι στη δικαιοδοσία της τα γήπεδα, οι Δήμοι κράτησαν σιγή ιχθύος, οι ΕΠΣ συνέχισαν κανονικότατα τα πρωταθλήματα την αμέσως επόμενη αγωνιστική, ενώ η αθλητική ηγεσία της χώρας δεν ακούστηκε καν!!!

Δεν μπήκε κανείς στον κόπο να πάρει μια πρωτοβουλία για το ελάχιστο, να δρομολογηθεί, δηλαδή, η εγκατάσταση απινιδωτών ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ!

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του Νομού Καρδίτσας αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Οι πρωταγωνιστές δηλαδή των γηπέδων να οργανωθούν και να προβούν σε μια σειρά από ενέργειες ώστε να γίνουν αυτά που πρέπει.

Το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία του συνδέσμου ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Το βράδυ της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση μετά από πρωτοβουλία ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική για πρώτη φορά και είναι σίγουρο ότι η επόμενη συγκέντρωση που προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη θα είναι πιο μαζική για ένα ζήτημα που αφορά τους πάντες!

Όπως χαρακτηρισιτκά τόνισε ο Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος που ήταν ένας εξ αυτών που πήραν την πρωτοβουλία το “ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι ωδή στη ζωή”.

Πράγματι, έτσι είναι, όπως το είπε ο γκολκίπερ του Αετού Καλλιφωνίου,  αλλά με την προκλητική αδιαφορία των ιθυνόντων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται τα ερασιτεχνικά (και όχι μόνο) πρωταθλήματα, πάει να γίνει επικίνδυνος για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

Σε λίγο θα ενοχοποιήσουμε το γήπεδο γιατί οι αρμόδιοι δεν διασφαλίζουν την καταλληλότητά τους να φιλοξενήσουν αγώνες!

Ο θάνατος του Ηλία Μπρέλλα δεν θα πρέπει να μείνει ως ένα θλιβερό περιστατικό που θα το ξεχάσουμε όταν περάσει ο καιρός και θα το θυμάται μόνο η χαροκαμένη οικογένειά του. Δημιουργεί την ανάγκη για μια σειρά από πρωτοβουλίες που μπορεί ν αλλάξουν το τοπίο και να βελτιώσουν το περιβάλλον. Γιατροί στα γήπεδα, απινιδωτές και ο,τι άλλο απαιτείται.

Αυτό είναι αποφασισμένοι να το κάνουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.

Στην συγκέντρωση της Παρασκευής διαφάνηκε η πρόθεση κι ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις από όλους όσοι μίλησαν.

Τοποθετήθηκαν ο Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος, ο Βαγγέλης Φαλιάγκας, ο Σάκης Βερούλιας, ο Δήμος Τζέκος, ο Γιώργος Γκινής που εκπροσώπησε την ομάδα του αδικοχαμένου Ηλία Μπρέλλα, o πρόεδρος του ΑΟΚ Δημήτρης Τάντος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ξυλωμένος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κεντρου Γιώργος Καπράνας, ενώ αίσθηση έκανε και η παρουσία – ομιλία του 85χρονου βετεράνου ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Βασίλη Κωστόπουλου.

Παρουσία είχαν επίσης οι πρώην βουλευτίνες Καρδίτσας Χρυσούλα Κατσιαβριά και Παναγιώτα Βράντζα, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΣΠΑΚ Ηλίας Αντωνίου που επίσης τοποθετήθηκαν.

Δυστυχώς δεν παρέστη κανένας από την ΕΠΣ Καρδίτσας, ούτε από τους Δήμους και ευελπιστούμε αυτό να γίνει στην επόμενη συγκέντρωση. Δεν χρειάζεται ειδική πρόσκληση, ανοιχτό ήταν το κάλεσμα και μας αφορά όλους.

OI ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Μετά την πρώτη διεξοδική συζήτηση που διήρκησε αρκετή ώρα οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν τα παρακάτω:

1. Τη σύσταση συνδέσμου ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, προκειμένου να αποκτήσουμε φωνή και αντανακλαστικά, εμείς οι πρωταγωνιστές του αθλήματος.

2. Τη σύσταση τριμελούς προσωρινής επιτροπής ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συναντήσεις και να τεθούν ερωτήματα όσον αφορά τη νόμιμη αδειοδότηση τέλεσης δραστηριοτήτων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, προς την Περιφέρεια, το Δήμο Μουζακίου, το Δήμο Καρδίτσας, το δήμο Παλαμά, το Δήμο Σοφάδων, το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, την τοπική ΕΠΣ και την ΕΠΟ η οποία δεν μπήκε στη διαδικασία έστω και για τα τυπικά να εκδώσει μια συλλυπητήρια ανακοίνωση.

3. Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παρέμβει ο εισαγγελέας
Καλούμε την επόμενη Πέμπτη 2 Φλεβάρη στις 19:00 στο εργατικό κέντρο όλους τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και όποιον ενδιαφέρεται για το ερασιτεχνικό αθλητισμό, προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε ανάλογα με τις εξελίξεις.

Θ.Κ.