Στους Σοφάδες βρέθηκε την Παρασκευή ο Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Αντιπροσωπεία αθλητών της αντρικής ομάδας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Σοφάδων κι έτυχε θερμής υποδοχής από τους εκπαιδευόμενους του σχολείου, σε μία κίνηση του Α.Σ.Κ. να αναδείξει έμπρακτα την αναγκαιότητα διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, καλλιέργειας του σεβασμού και καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμών.

Οι αθλητές της ομάδας, μεταφέρθηκαν από τη σχολική μονάδα σε ένα γνώριμο περιβάλλον, στο κλειστό γυμναστήριο Σοφάδων και μοιράστηκαν χρόνο με τα παιδιά, λαμβάνοντας και δίνοντας χαρά.

Στον αθλητικό αυτό χώρο, αθλητές και μαθητές έγιναν ένα και επιδόθηκαν σε μία μπασκετική αναμέτρηση που δεν ανέδειξε νικητή παρά μόνο το ισότιμο δικαίωμα στη δράση, τη ζωή, τη δουλειά, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό!

Σε μία ένδειξη αμοιβαίας ευγνωμοσύνης, οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Σοφάδων μοίρασαν ιδιόχειρα δώρα στους αθλητές του Α.Σ.Κ. Ευρηματικές κάρτες, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και γλυκά προσφέρθηκαν στους αθλητές, οι οποίοι ανταπέδωσαν, χαρίζοντας μπάλες μπάσκετ με τις υπογραφές τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες, πολλά χαμόγελα και την υπόσχεση για σύντομη ανανέωση του ραντεβού των δύο πλευρών στο γήπεδο!

Ο Α.Σ. Καρδίτσας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στη διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Σοφάδων κα Μαρία Κανούτα και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την πρόσκληση, καθώς επίσης και στον πρόεδρο του Γ.Σ. Σοφάδων κ. Δημήτρη Πώποτα για την υποδοχή και τη διάθεση του κλειστού γυμναστηρίου.

Οι φωτογραφίες από την πολύ όμορφη εκδήλωση που συνοδεύουν το δελτίο τύπου του ΑΣ Καρδίτσας.