Την εξέγερση του Κιλελέρ τιμούν οι αγρότες την Κυριακή

Κάλεσμα σε αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά στο μαχητικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο χώρο της θυσίας των κολίγων στο Κιλελέρ, απευθύνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Οι αγρότες δίνουν ραντεβού στις 11.00 το πρωί στην Ιτέα απ’ όπου θα αναχωρήσουν με τα αυτοκίνητά τους. «Το μήνυμα της εξέγερσης των κολίγων παραμένει και σήμερα επίκαιρο. Το Κιλελέρ αποτελεί φάρο και οδηγό της δράσης μας» τονίζει η ΕΟΑΣΚ.

Παράλληλα στις 10 το πρωί της Τρίτης, η ΕΟΑΣΚ διοργανώνει κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Καρδίτσα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Διοίκηση της ΕΟΑΣΚ, ο Πρόεδρος κ. Κώστας Τζέλλας ανέφερε ότι στη συγκέντρωση η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η Ενωτική Ομοσπονδία, αλλά και αγροτικοί Σύλλογοι θα τιμήσουν τους νεκρούς του Κιλελέρ.

«Δίνουμε συγχρόνως μήνυμα ότι συνεχίζεται ο αγώνας των αγροτών ώστε η Θεσσαλία, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα να μη γίνουν μία νέα περιοχή με τσιφλίκια ή μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις. Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας. Προχωράμε οργανωμένα μέσα από το αγροτικό κίνημα τους αγώνες για να παραμείνουμε ζωντανοί, να συνεχίσουμε τις καλλιέργειές μας. Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική μας οδηγεί σε νέο ξεκλήρισμα των αγροτών και κτηνοτρόφων.