Την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων ζητούν οι φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Να διευθετηθούν και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα διεκδικούν οι φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Καρδίτσας, σε μαζική πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα από τις εγκαταστάσεις του τμήματος έως την κεντρική πλατεία της πόλης.

Να σημειωθεί ότι στην τροπολογία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των τμημάτων Γεωπονικών Σχολών που ψηφίστηκε από τη Βουλή, δεν περιλαμβάνεται εκείνο της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Καρδίτσας. Παράλληλα, η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ομόφωνο ψήφισμά της αιτείται την προσθήκη και του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στην τροπολογία. Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη μη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών που σπουδάζουν στο τμήμα.

Πιο αναλυτικά, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών, ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, κ. Κώστας Πολύμερος, αναφέρθηκε στη σημασία να ενώσουν όλοι μαζί τη φωνή τους -φοιτητές και καθηγητές, προκειμένου να προσπαθήσουν έστω την τελευταία στιγμή να διορθωθεί αυτή η αδικία -η απώλεια των επαγγελματικών δικαιωμάτων- που προκύπτει ύστερα από την τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα «Νέος Αγών»…