Τήρηση βιβλίων για ποιόν λόγο;

Την απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και παράλληλα την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους επαγγελματικούς κλάδους για τη θέσπιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος ζητά ο Σύλλογος λογιστών φοροτεχνικών Νομού Καρδίτσας.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «σε πρώτο ενικό» στο «ράδιο Θεσσαλία» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Παπαδημητρίου, με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση στην εφορία Καρδίτσας. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου, το κράτος επιβάλλει στους φορολογούμενους να τηρούν βιβλία και να εκδίδουν στοιχεία, με ό,τι κόστος συνεπάγεται αυτό ως επιβάρυνση.

Δεν είναι δυνατόν όμως στη συνέχεια να αγνοεί το αποτέλεσμα των βιβλίων και να προσδιορίζει με άλλους τρόπους εισόδημα (το τεκμαρτό στην περίπτωση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου) μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τα βιβλία των υπόχρεων. Χαρακτήρισε «κοροϊδία» τη διαβούλευση που γίνεται για το νομοσχέδιο, ενώ υπογράμμισε πως ο προωθούμενος τρόπος φορολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια γυρνάει τη χώρα 30 χρόνια πίσω στη δεκαετία του ’90 όταν και πρωτοεφαρμόστηκαν.
Κ.Π.