ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Το κύριο ερώτημα που δεν διατύπωσε κανένας δαιμόνιος ρεπόρτερ τη νύχτα της Κυριακής μετά τα όσα έγιναν με τα δοκάρια στο γήπεδο του Περιστερίου, είναι ένα: Πως βρέθηκαν μεζούρες για να γίνει η μέτρηση του ύψους των γκολπόστ;

Όταν πηγαίνεις στο γήπεδο για αγώνα, μπορεί να έχεις χίλια δυό μαζί σου! Φόρμες, παπούτσια, μπάλες, καλαμίδες, σφυρίχτρες κλπ. Μεζούρα για ποιο λόγο να έχεις; Κι όμως, να που χρειάστηκε!

Προφανώς κάποιος από την ομάδα του Περιστερίου όταν τέθηκε το ζήτημα, θα πετάχθηκε σε κανα… μοδιστράδικο και θα προμηθεύτηκε! Ισως μπορεί να είχε μαζί της από κανα ατελιέ που επισκέφθηκε η γοητευτική εκπρόσωπος του Ατρομήτου Κάτια Κοξένογλου που, ως γνωστόν, είναι και αναπληρώτρια πρόεδρος στη super league!

Σε κάθε περίπτωση η επέμβαση των γηπεδούχων υπήρξε άμεση! Πέρα από το μέτρημα με τη μεζούρα, έλαβαν χώρα και μια σειρά εργασίες επιδιόρθωσης της κατάστασης: Σκάψιμο, ασβέστωμα κλπ. Παρά τις προσπάθειες όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε. Υπολείπονταν δύο… πόντοι για να έλθει η εστία ακριβώς στο ύψος που ορίζει ο κανονισμός (2.44)!

Το εξήγησε λεπτομερώς το βράδυ ο καθηγητής φιλόσοφος της Ελληνικής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας με τη… μεθυστική ευφράδεια λόγου διαβάζοντας τον σχετικό κανονισμό στην “Αθλητική Κυριακή”!

Κι όσοι θεωρούν το μέγεθος ασήμαντο, να τους πληροφορήσουμε πως για δύο πόντους έχουν… κλείσει σπίτια και εθνικές οδοί! Μη λέμε ό,τι θέλουμε! Αλλωστε μιλάμε για το κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας και ένα εκ των κορυφαίων της Ευρώπης!

Όσα έγιναν στο εν λόγω γήπεδο μας κατέστησαν για μία ακόμη φορά πρώτες φίρμες! Έβλεπαν τις εικόνες φίλαθλοι άλλων χωρών και έμεναν με το στόμα ανοιχτό! Αντι για ποδόσφαιρο έβλεπαν κάποιους τύπους να μετράνε τα δοκάρια με μεζούρες! Πείτε μου που αλλού θα μπορούσαν να συναντήσουν κάτι τέτοιο;

Που αλλού θα σέβονταν μέχρι… εκατοστό τους κανονισμούς και τις διατάξεις; Μια ηχηρή απάντηση για όσους μας συκοφαντούν και υποστηρίζουν πως στην Ελλάδα τα αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα με προχειρότητα.

Άσε που δημιουργεί, πλέον δεδικασμένο. Όλες οι υποψιασμένες ομάδες στο εξής θα μπορούν πριν ξεκινήσει το οποιοδήποτε παιχνίδι, να δίνουν εντολή στον διαιτητή να… μετρήσει πρώτα τα δοκάρια!

Μπροστά μου το βλέπω το έργο. Οι φιλοξενούμενες ομάδες σε κάθε εκτός έδρας αποστολή θα προμηθεύονται με… μεζούρες και πριν ξεκινήσει το παιχνίδι θα μετράνε ύψη, μήκη και πλάτη!!!

Όχι μόνο τα δοκάρια, αλλά ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο! Αν είναι σωστές οι διαστάσεις και οι γραμμές, αν το γρασίδι είναι στο ύψος που ορίζει ο κανονισμός, αν τα σημαιάκια στο κόρνερ είναι τοποθετημένα σωστά κλπ.

Μαζί με τον Γενικό Αρχηγό, θα έχουν μαζί τους στον πάγκο και μία… μοδίστρα! Να γίνει της μεζούρας το κάγκελο!!!

—————————–

«Παρακαλώ να γελάτε πιο γρήγορα, δεν έχω πολλή ώρα στη διάθεσή μου»

Χάρρυ Κλυνν – Κωμικός