Τη συνολική καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στον ταμιευτήρα της λίμνης Πλαστήρα και παράλληλα τη διευθέτηση του ζητήματος της διαχείρισης των υδάτων προωθεί η Δημοτική Αρχή.

Είναι γνωστό ότι μετά το πέρασμα του «Ιανού» μεγάλες ποσότητες λάσπης, φερτών υλικών και σκουπιδιών έπεσαν μέσω των χειμάρρων στη λιμνοδεξαμενή αλλοιώνοντας το ανάγλυφο του πυθμένα. Επί μέρες μάλιστα το χρώμα των νερών της λίμνης είχε γίνει καφέ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Το προηγούμενο διάστημα ο «Νέος Αγών» είχε αναφερθεί στην πρόθεση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα να καταγράψει το καταστροφικό περιβαλλοντικό «αποτύπωμα» που άφησε ο «Ιανός στον πυθμένα της λίμνης, σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό.

Μιλώντας στην εφημερίδα ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος υπογράμμισε ότι για το εν λόγω θέμα υπάρχει συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Στα τέλη της άνοιξης και συγκεριμένα το Μάιο αναμένεται να έρθει ειδικό πλωτό σκάφος με σύστημα σόναρ της υδρογραφικής υπηρεσίας, η οποία θα αναλάβει επί ένα μήνα την καταγραφή της ισχύουσας κατάστασης.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»