Το “Δίκτυο αγώνα Καρδίτσας για υγεία τη ζωή και  ελευθερία” συμμετέχει στην συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και ανακοινώνει τα εξής:

Το “Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας για υγεία, ζωή και ελευθερία” συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μαϊου στις 10.30 στην κεντρική πλατεία Καρδίτσα. Απεργιακή Συγκέντρωση – ο κόσμος αυτός θα γίνει δικός μας Οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Τα εργατικά συμφέροντα βάζουμε μπροστά! ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ Το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας συμμετέχει, στηρίζει και καλεί στην απεργιακή, ταξική, Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10.30 στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας.

Η συλλογικότητα μας δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας και εξάπλωσης του φονικού ιού που έκανε έκδηλη την αδιαφορία του συστήματος για την ανθρώπινη ζωή και για τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Η πανδημία κατέδειξε ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται τόσα χρόνια, τα αλλεπάλληλα χτυπήματα και η λεηλασία που έχει δεχθεί η κοινωνική βάση, μεταφράζονται στην καταδίκη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε θάνατο.

Τα κέρδη των αφεντικών μπαίνουν πάνω από τη ζωή μας. Για αυτό ακριβώς και μείς αποφασίσαμε να συσπειρωθούμε και να οργανωθούμε για να υπερασπιστούμε τη ζωή από το θάνατο που σκορπάει το σύστημα. Μέσα στην πανδημία να είμαστε αλληλέγγυοι και δίπλα ο ένας στον άλλον. Να διεκδικούμε στο πλευρό των υγειονομικών, των εργαζομένων σε κάθε κλάδο και όσων άλλων βιώνουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

134 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο και εν μέσω μια πρωτοφανούς συγκυρίας όπου το κράτος προετοιμάζει μια ακόμα ανηλεή επίθεση στα κοινωνικά κεκτημένα δικαιώματα και ελευθερίες, με πρόσχημα την κρίση του κορωνοϊού, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να υπερασπίζουμε τις εργατικές κατακτήσεις, τις κοινωνικές ανάγκες, τη ζωή και την υγεία μας. Η 1η Μάη είναι AΠΕΡΓΙΑ ημέρα αγώνα και πρέπει να βρεθούμε στους δρόμους της αντίστασης και της διεκδίκησης.

Είναι ώρα αποφασιστικής μάχης για υγεία, ζωή και ελευθερία, το καθήκον μας είναι να χτίσουμε κόσμους όπου ο ιός του καπιταλισμού και όλες οι ασθένειές του: πανδημίες, φτώχεια ,πόλεμοι, εξαθλίωση, ανεργία, βία, ρατσισμός ,σεξισμός ,πατριαρχία θα μείνουν απέξω. Για τα δικαιώματα στην δουλειά, την υγεία, την παιδεία και τα δημόσια αγαθά, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες .

Διεθνιστική αλληλεγγύη και πάλη των λαών ενάντια στον πόλεμο και την καταστροφής της ζωής και της φύσης. Συγκέντρωση 10.30 στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας με όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής και συλλογικής αυτοπροστασίας.

Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας – Για υγεία, ζωή και ελευθερία