ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Η ζωή δεν θα σταματήσει φυσικά με τον κορωνοϊό ή με οποιονδήποτε άλλο ιό! Εδώ δεν σταμάτησε όταν έπεσε μετεωρίτης, θα σταματήσει τώρα; Οι εγωϊστικές προσεγγίσεις του ανθρώπου που νομίζει ότι είναι το κέντρο όχι μόνο του πλανήτη, αλλά του σύμπαντος, που όλα αρχίζουν και τελειώνουν σ’ αυτόν, δεν αφορούν γενικότερα τη ζωή που θα βρεί τον τρόπο.
Δεν ήρθε προφανώς η ώρα ακόμη να λαμπαδιάσουμε το γύρω μας και να αυτοκαταστραφούμε. Το… παλεύουμε βέβαια δυνατά ως δίποδα να εξαφανίσουμε ό,τι υπάρχει σε ζωή προς χάριν του κέρδους και της εξουσίας, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας…
Μία πανδημία έσκασε και πήρε ανάσα ο… πλανήτης! Τέλος πάντων να μην το βαθύνουμε. Επειδή, λοιπόν, θα συνεχίσουμε να προχωράμε ακόμη κι αν χρειαστεί να έχουμε παρεούλα αυτόν τον… ιούλη, ας δούμε τι γίνεται εδώ στον τόπο μας!

Η απόφαση για σταδιακή άρση των μέτρων (που έρχεται επαναλαμβάνουμε με τις οδηγίες από  τας… Ευρώπας), θα μας βάλει σε μια άλλη κατάσταση. Μέσα από την οποία θα καταγραφεί εν πολλοίς η τεράστια ζημιά που έχουμε ήδη υποστεί αυτό το δίμηνο!
Για τη δημόσια υγεία τα χουμε γράψει ενδελεχώς. Εχει συνειδητοποιήσει και ο τελευταίος που ζούσε σε εικονική πραγματικότητα ότι η δημοσια υγεία έχει καταστεί “προσοδοφόρα μπίζνα”. Αποκαλύφθηκαν και οι πιο απόκρυφες γωνιές…
Πάμε λοιπόν στις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που φυσικά είναι σε πλήρη συνάρτηση με την κατάσταση της υγείας μας, ψυχικής και σωματικής! Εδώ κλαίνε ήδη μανούλες! Θα μας τα παίρνουν ακόμη και μέσω… μάσκας!!! Εχουμε, ως γνωστόν, αύξηση στις τιμές 200% και 300%!!!

Την ιλιγγιώδη αυτή άνοδο στις τιμές, αυτό το άθλιο παιχνίδι αισχροκέρδιας στις πλάτες του κόσμου ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης το χαρακτήρισε δικαιολογημένο, αφού εντάσσεται στο νόμο της αγοράς, δηλαδή της προσφοράς και της ζήτησης…!!!
Τα μάθατε φαντάζομαι ότι θα πρέπει να κυκλοφορούμε με μάσκα σε συγκεκριμένους χώρους και σε διαφορετική περίπτωση θα χει προστιματάκι; Το είπε και ο πρωθυπουργός στο προχθεσινό διάγγελμα: «Η μάσκα θα είναι το σοβαρό πρόσωπο της ευθύνης μας»…

Αλλά πράγματα βέβαια έλεγε ο Τσιόδρας (ο αγαπημένος στρατηγός υγείας) πριν λίγο καιρό με βάση και τις οδηγίες του ΠΟΥ. Τι έλεγε; «Ο ΠΟΥ συστήνει να μην φορούν μάσκες εκτός κι αν είναι άρρωστοι με τον ιο ή φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος. Ειδικές κλινικές μελέτες που έχουν εξετάσει την χρήση μάσκας σε αλλους αναπνευστικούς ιούς δεν έχουν αποδείξει πως μαζική χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις..»
ΒΕΒΑΙΑ δεν θα χει πρόβλημα ο Σώτος να το “γυρίσει” το έργο και να μας πει δηλαδή ότι άλλαξαν τα δεδομένα και πρέπει να φοράμε μάσκες. Το χει ξανακάνει άλλωστε για την επικινδυνότητα του κορωνοϊού, που έλεγε ότι δεν κολλάει και δεν τρέχει τίποτα! Με… “λίγκα λόγκια” που λεγε παλιά και ο μεγάλος Γιάτσεκ Γκμόχ, ετοιμαστείτε μεταξύ άλλων για πάρτι μάσκας!
Μαντέψτε ποιος κερνάει….!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Αγαπημένε των Ελλήνων σωτήρα θα καθίσεις σε μια μεριά;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Τι είναι μπίζνες; Ας το πούμε πολύ απλά: τα λεφτά των άλλων» – Αλέξανδρος Δουμάς, Γάλλος συγγραφέας

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Tην ίδια στιγμή που εμείς ετοιμαζόμαστε για το… “πάρτι μάσκας”, συντάσσονται άκρως ενδιαφέροντα νομοσχέδια για ψήφιση όπως αυτό που ονομάζεται “περιβαντολλογικό”. Στο “αψε – σβήσε” θα παραχωρούνται πλέον οι αδειοδοτήσεις για τις “πράσινες επενδύσεις” στα βουνά μας!
Διευκολύνονται
Ούτε Natura, ούτε προστατευόμενες ζώνες, ούτε αρχαιολογικοί χώροι και άλλα… ενοχλητικά εμπόδια! Ολα θα είναι στη… δικαιοδοσία του κάθε “επενδυτή” που διευκολύνεται ώστε με μια υπογραφή, να μπορεί να μπήξει ανεμοσβούρες ίσα με τρείς λευκούς πύργους θεσσαλονίκης ο καθένας!
Μπίζνες
Να σας θυμίσω ότι αυτό το “νταλαβεράκι” που ονομάζεται “επένδυση” αφορά και στην περιοχή μας. Τα Αγραφα και διάφορα άλλα σημεία του Νομού είναι στο στόχαστρο. Σας το θυμίζω για να έχετε το νου σας ότι την ώρα που εμείς θα ψάχνουμε να βρούμε… φθηνές και ποιοτικές μάσκες, κάποιοι θα συνεχίζουν τις… ωραίες μπίζνες με την εκχώρηση δημόσιας γης!!!

Δικαιολογημένες απορίες

Περίμεναν πως και πως οι καταστηματάρχες του καφέ και της εστίασης το διάγγελμα του πρωθυπουργού μπας και ανοίξουν τα μαγαζιά έστω και με αυστηρές προϋποθέσεις και μέτρα, ελπίζοντας να μετριάσουν κάπως την καταστροφή που υπέστησαν και άκουσαν με έκπληξη ότι το λουκέτο συνεχίζεται και τον μήνα Μάϊο!!! Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι οι χώροι λατρείας (εκκλησίες, ναοί) θα επανέλθουν κανονικά για μαζική προσευχή στα μέσα Μαϊου σε κλειστό χώρο, ενώ οι ίδιοι δεν θα μπορούν να λειτουργούν τα μαγαζιά τους ούτε σε εξωτερικούς χώρους. Δικαιολογημένες, κατά τη γνώμη μας, οι απορίες έως και η αγανάκτηση και απο καταστηματάρχες της περιοχής μας διότι πως γίνεται σε κλειστό χώρο να μην υπάρχει πρόβλημα και σε ανοιχτό να υπάρχει;  Tι σόι οδηγίες είναι αυτές και σε ποια επιστημονική βάση στηρίζονται; Εκτός αν στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει το… “αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας”!