Ανακοίνωση εξέδωσε το “Δίκτυο Αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας” για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πρέπει να εργάζονται οι Διανομείς, “Ντελιβεράδες” και ταχυμεταφορείς μέσα στις συνθήκες παγετού.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες!
Η ασφάλεια της ζωής δεν αγοράζεται, προτεραιότητα είναι η υγεία του κάθε εργαζόμενου.
Απαιτούμε να μη βγουν για παραδόσεις οι διανομείς, «ντελιβεράδες» και οι ταχυμεταφορείς όσες μέρες κρατήσει η κακοκαιρία!
Τις μέρες αυτές που η κακοκαιρία έχει κάνει την εμφάνισή της στην πόλη μας με αρκετό χιόνι και παγωνιά είναι απαράδεκτο, επικίνδυνο και φονικό να γίνονται παραδόσεις παραγγελιών από διανομείς με το μηχανάκι.
Από χθες βλέπουμε εικόνες από όλη την Ελλάδα, καθώς και στην πόλη μας, με τους διανομείς να αναγκάζονται να δουλέψουν μέσα στην κακοκαιρία, καλυμμένους απ’ το χιόνι στο μεροκάματο του θανάτου.
Κανένας να μην δεχτεί να θέσει σε κίνδυνο την ζωή του και να καταγγείλει τις πιέσεις που τυχόν του ασκούνται.
-Με ευθύνη της κάθε επιχείρησης να χορηγούνται αυτοκίνητα με αντιολισθητικές αλυσίδες για την παράδοση των παραγγελιών
-Όσοι αυτές τις μέρες παραδίδουν παραγγελίες με τα πόδια, επίσης να χορηγείται με ευθύνη της επιχείρησης ο απαραίτητος εξοπλισμός (ειδικά παπούτσια, μπουφάν κτλ)».
– Κανείς διανομέας να μην χάσει το μεροκάματό του! Είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα το εάν υπάρχει αδυναμία προσέλευσης στην δουλειά να πληρωθεί κανονικά.
Σκεφτόμαστε σαν εργάτες όχι σαν πελάτες.
Οι εργαζόμενοι διανομείς παρά τις τρομερά αντίξοες συνθήκες της δουλειάς τους, την εργασιακή εκμετάλλευση που βιώνουν, μας στήριξαν και μας στηρίζουν στη δύσκολη εποχή της πανδημίας. Εμείς πως θα τους στηρίξουμε;
Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην παραγγείλουμε αν δεν είναι άμεση ανάγκη τις μέρες της κακοκαιρίας.
Να φωνάξουμε όλοι/ες ξανά για μέτρα προστασίας σε κάθε εργαζόμενο διανομέα!»