ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Απευθείας στα βαθιά και στα δύσκολα για την Αναγέννηση με το “καλημέρα” των επίσημων υποχρεώσεών της για τη νέα σεζόν. Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος, δεν ήταν ευνοϊκή το δίχως άλλο, αφού έπεσε αντίπαλος πολύ δυνατός και μάλιστα ο αγώνας θα γίνει εκτός έδρας.

Η Βέροια είναι από τις πιο σοβαρές ομάδες στον τρόπο λειτουργίας της, έχει κάνει κι αυτή πολύ καλές μεταγραφές και διατηρεί στόχους υψηλούς. Μιλάμε δηλαδή για ένα παιχνίδι ντέρμπι που είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα σ’ ο,τι αφορά την πρόκριση για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Μας γυρίζει βέβαια πίσω αρκετά χρόνια καθώς έρχεται στο νου το επικό “διπλό” της Αναγέννησης το 2009 με προπονητή πάλι τον Περικλή Αμανατίδη, το οποίο έδωσε την παραμονή σε μια χρονιά που η ομάδα μας ανέτρεψε ολόκληρο το… σύμπαν!!!

Ουδεμία σχέση βέβαια έχει ο αγώνας που θα γίνει προσεχώς με εκείνον που έγινε τότε. Αλλες καταστάσεις τότε, άλλο διακεύευμα, άλλη ατμόσφαιρα. Το μόνο κοινό που υπάρχει από τότε μέχρι τώρα, είναι τα… “καραγκιοζιλίκια” των αρμοδίων στους ποδοσφαιρικούς φορείς!

Το μπάχαλο που επικρατούσε τότε στις λεγόμενες “ποδοσφαιρικές δομές” είναι το ίδιο κι απαράλλαχτο μ’ αυτό που επικρατεί τώρα. Ισως κι ακόμη χειρότερο! Να σκεφτείτε ότι η κλήρωση του Κυπέλλου που έκαναν χθες τα δύο παλικάρια της ΕΠΟ που τα καμαρώναμε στο live streaming ν’ ανακατεύουν με ύφος… Ινφαντίνο τα μπαλάκια, έγινε χωρίς να ειδοποιηθεί καμία ομάδα!!!

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Καρδίτσας είχε πολύ μεγαλύτερη επισημότητα και σοβαρότητα, απ’ ό,τι η κλήρωση που αφορά στον δεύτερο τη τάξει ποδοσφαιρικό θεσμό της Ελλάδας! Οι άνθρωποι κάνουν ο,τι μπορούν, ακόμη και στις λεπτομέρειες για ν’ απαξιώνουν το άθλημα!

Και δεν είναι θέμα προσώπων και συσχετισμών που αλλάζουν στις διοικήσεις, αλλά θέμα νοοτροπίας. Το “καραγκιοζιλίκι” έγινε θεσμός και το κακό είναι ότι το αποδέχονται ως φυσιολογικό οι ομάδες που ουσιαστικά θρέφουν όλους αυτούς του απίθανους!

Ένας ολόκληρος κόσμος, διοικήσεις, παράγοντες, προπονητές, αθλητές, εργαζόμενοι, φίλαθλοι σε όλη την Ελλάδα ταίζουν με την δραστηριότητά τους, όλους αυτούς τους “κυρίους τίποτα” που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο…

Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις. Ας επιστρέψουμε στο ματς για να μη χαλαστούμε περισσότερο! Με τη Βέροια, λοιπόν, η Αναγέννηση και κατά την γνώμη μου είναι καλύτερα που ξεκινάει με ένα ντέρμπι.

Αν χάσει στην έδρα ενός ισχυρού αντιπάλου δεν θα έιναι καταστροφή, ενώ αν κερδίσει θα έχει κάνει ένα σπουδαίο ξεκίνημα. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει χωρίς να επηρεαστεί το ηθικό της…