ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

 Παιχνίδια όπως αυτό που έδωσε την Κυριακή η Αναγέννηση κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας στο Στάδιο είναι τα πιο “επικίνδυνα” για βαθμολογικές απώλειες σε μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις. Είναι η ατμόσφαιρα τέτοια, που μπορεί να παγιδευτείς και να την πατήσεις…

Αν μάλιστα προέρχεσαι από αγώνες ντέρμπι που είσαι “τσιτωμένος” κι έχεις ξοδέψει μπόλικη ενέργεια, τότε δεν θέλει πολύ να μπερδευτείς και να στραβοπατήσεις! Πράγματι η Αναγέννηση έπαιξε με τον Απόλλωνα ύστερα από δυο ενενηντάλεπτα υψηλότατου συντελεστή δυσκολίας και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κόντρα στα Τρίκαλα και στη Λάρισα!

Σ’ αυτά τα δύο ματς κατέθεσε ψυχή και πνεύμα και επιβραβεύτηκε με τέσσερις πολύτιμους πόντους. Αν μάλιστα προσθέσουμε και όσα προηγήθηκαν (θρίαμβος με Ολυμπιακό Βόλου, ταξίδι στην Κρήτη, αμέσως στη Θεσσαλονίκη για τη σχολή πολέμου του Πάμπλο!) ήταν επόμενο να πάει άδεια σ’ ενα υποτίθεται βατό ματσάκι με τον κόσμο να πιστεύει ότι θα το πάρει στα… “σβηστά”!

Αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων πως μόνο εύκολο δεν ήταν. Με μια περίεργη ομάδα απέναντι που έφαγε τα “λυσσακά” της να κάνει ζημιά! Και το πάλεψε με κάθε τρόπο! Πρώτα να μας κοιμήσει και ύστερα να μας εκνευρίσει όλους όσοι ήμασταν στο γήπεδο! Από παίκτες, προπονητές, μέχρι και φιλάθλους!

Την πήγαιναν μια χαρά τη δουλειά οι… μαχητές του Γράφα!  Ταμπούρι πίσω, τριπλή ζώνη άμυνας και τα μόνα που απουσίαζαν από την περιοχή του τερματοφύλακά τους ήταν ο… πάγκος και το πούλμαν (ΦΩΤΟ) που τους μετέφερε από τη Λάρισα! Αρχισαν και τις γνωστές πτώσεις για να κόβουν το ρυθμό, “μπλόκαραν” κυρίως τη σκέψη των δικών μας και το οδηγούσαν το πράγμα εκεί που τους βόλευε…

Μέχρι που ήλθε το γκολ και τα πάντα ανατράπηκαν! Μετά ο εκνευρισμός πήγε στους… συμπαθείς γείτονες που προφανώς έβλεπαν ότι πέρα από τον βαθμό, θα έχαναν ίσως και κάποια… Αγιοβασιλιάτικα από τον… Βορρά!

Δεν αποκλείεται καθόλου ο… Σάντα Κλάους να ετοίμαζε κάποια δωράκια λόγω των γιορτών, αλλά τελικά ήλθε ο άλλος ο… Κλάους, ο Αθανασιάδης και τα παιδιά έμειναν με τη χαρά!!!
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να περιμένεις το… δώρο σου άγιες μέρες και τελικά να στο παίρνουν μέσα από τα χέρια σου κάποιοι… αλήτες με τα κίτρινα!!! Δεν πειράζει, υπομονή, έχουμε κι άλλες γιορτές μπροστά μας! Ούτε που θα καταλάβουμε πότε θα φθάσουν οι… απόκριες!

Επιστρέφοντας στα της Αναγέννησης, κρατάμε το τρίποντο που είναι “χρυσάφι” και πάμε για τη συνέχεια. Αυριο το απόγευμα υπάρχει ένα μεγάλο ραντεβού! Απ’ αυτά που παρουσιάζονται πολύ σπάνια στη ζωή…

Ένα ραντεβού που δεν γίνεται να χαθεί. Ο,τι κι αν έχεις προγραμματίσει το αφήνεις κατά μέρος για να είσαι “παρών”! Η Αναγέννηση και όλοι όσοι την αγαπάμε θα ειμαστε πολύ πριν τις 3 το μεσημέρι στις θέσεις μας στο Δημοτικό Στάδιο. Εκεί όπου η… σεβάσμια «κυρία ιστορία» θα πάρει το χαρτί και το μολύβι για να γράψει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο!!!

—————————-

«Η γριά αλεπού δεν πιάνεται με παγίδα»

Αρχαιοελληνική παροιμία