Το έργο αντικατοπτρίζει το ταλέντο

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας ο σπουδαίος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου τιμήθηκε για την αδιάλειπτη προσφορά του στην τέχνη.

Προτού του απονεμηθεί τιμητική πλακέτα από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιο, έλαβε χώρα μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη μεταξύ του συνθέτη και του δημοσιογράφου και εικαστικού Θανάση Λάλα.

Κατά την συζήτησή τους, ο Θανάσης Λάλας ρώτησε τον πολυβραβευμένο συνθέτη εάν το ταλέντο (ή αλλιώς το χάρισμα) υπήρξε το κύριο στοιχείο για να τον «αγκαλιάσει» η μουσική από νεαρή ήδη ηλικία. Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο ίδιος ουδέποτε στηρίζεται στη λέξη ταλέντο σχετικά με την ερμηνεία μιας καλλιτεχνικής πορείας ενός ατόμου.

«Το ταλέντο συνήθως το αναφέρουμε όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει μεν δυνατότητες, αλλά αποτελεί εικασία εάν η δημιουργικότητά του πάρει εντέλει σάρκα και οστά. Για εμένα ταλέντο αποτελεί το έργο του κάθε καλλιτέχνη. Από αυτό χαρακτηρίζω κάποιον ότι διαθέτει ταλέντο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δ.Γ.